Η Qualcomm απαιτεί την παύση παραγωγής iPhone στην Κίνα

Νέες εξελίξεις στον νομικό πόλεμο των εταιριών
15 Οκτωβρίου 2017 04:00
Η Qualcomm απαιτεί την παύση παραγωγής iPhone στην Κίνα

Πριν δύο μέρες δημοσιεύσαμε την είδηση που αφορά το πρόστιμο που εξέδωσε η επιτροπή δικαίου ανταγωνισμού της Taiwan στην εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών Qualcomm. Όπως αναφέραμε σε εκείνο το άρθρο, αυτό δεν είναι το μόνο νομικό μπλέξιμο που βρίσκεται η εταιρία. Πολλές ακόμα, χώρες και εταιρίες, όπως η Apple, μηνύουν την εταιρία για διαφόρων ειδών λόγους.

Η δικαστικές διαμάχες μεταξύ της Qualcomm και της Apple έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του 2017, όταν η Apple κατέθεσε μήνυση ενάντια στον κατασκευαστή μικροηλεκτρονικών, με απαιτούμενη αποζημίωση ύψους $1 δις, επειδή η Qualcomm απαίτησε πληρωμή άδειας για τεχνολογίες που δεν ανέπτυξε αυτή σύμφωνα με τα λεγόμενα της Apple. Τον επόμενο μεγάλο χτύπημα έγινε από την Qualcomm τον Ιούλιο, όταν απαίτησε από τον οργανισμό ITC (International Trade Commission) να μπλοκάρει την εισαγωγή των “παράνομων iPhones” στις ΗΠΑ.

Η Qualcomm κατέθεσε δεύτερη σε σειρά μήνυση κατά της Apple, η οποία απαιτεί την άμεση παύση παραγωγής των συσκευών της στην Κίνα. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η μήνυση αφορά τρεις εφευρέσεις της Qualcomm οι οποίες κατατέθηκαν στην επιτροπή ευρεσιτεχνίας στις 29 Σεπτεμβρίου και δεν έχουν γίνει δημόσιες από τότε.