VR σε 8K ανάλυση από την Pimax

Η Κινεζική startup φέρνει τη νέα εμπειρία
14 Οκτωβρίου 2017 05:00
VR σε 8K ανάλυση από την Pimax

Με τις μεγάλες εταιρίες να κλέβουν συνεχώς τα φώτα της δημοσιότητας, νέες μικρές startup δύσκολα καταφέρνουν να λάβουν 5 λεπτά δημοσιότητας που τους αξίζει. Ευτυχώς, η Pimax κατάφερε να πάρει λίγο το λόγο και να παρουσιάσει τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της.

Η Κινεζική startup μπήκε στον χώρο των VR τεχνολογιών πέρυσι με το Pimax 4K κάνοντας μεγάλο ντόρο με την ανάλυση των φακών και φέτος έρχεται ξανά για να εντυπωσιάσει με το Pimax 8K. Όπως μπορεί να πρόδωσει ο τίτλος, πρόκειται για ένα νέο VR headset με τη μεγαλύτερη ανάλυση panel και field-of-view στην αγορά αυτή τη στιγμή. Το Pimax 8K μαζί με κάποια άλλα μοντέλα της εταιρίας, έδωσαν το παρών στην έκθεση CEATEC που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία και κατά τα λεγόμενα του κοινού, τους άφησαν άφωνους.

Πρόκειται για ένα headset με μέγιστη ανάλυση 7680x2160 (90Hz) σε κάθε panel καθώς και 200 μοίρες πεδίο οράσεως. Στην έκθεση, το gadget συνδεόταν με ένα laptop με μια Nvidia GTX 1080 μέσω HDMI. Η εταιρία αποκάλυψε πως στην πραγματικότητα η ανάλυση που δίνει η GPU είναι 2560x1440, ενώ η συσκευή έχει δυνατότητα upscaling. Οι οθόνες, σε αντίθεση με άλλες εταιρίες, είναι τεχνολογίας CLPL (Customized Low Persistence Liquid) και προτιμήθηκε λόγω του ότι λύνει κάποια προβλήματα της OLED προσφέροντας μεγαλύτερη ανάλυση με το ίδιο, περίπου κόστος.

Αν και το Pimax 8K δε δίνει σε ανάλυση ακριβώς ότι υπονοεί ο τίτλος, η εταιρία δήλωσε πως χρησιμοποίησε το “8Κ” για τον αριθμό των οριζόντιων Pixel. Ωστόσο αν το κοινό των extreme VR enthusiasts απαιτούν ολόκληρη την 8K εμπειρία, η Pimax διαθέτει και το μοντέλο 8K X. Υπάρχει επίσης και το Pimax 5K για τους λιγότερο hardcore gamers.

Προς το παρόν η Pimax διεξάγει ένα Kickstarter campaign, στο οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε το Pimax 5K Basic Pack έναντι $399, με την μόνη προϋπόθεση ότι θα προλάβετε κάποιο από τα διαθέσιμα.