Επένδυση $15 δις για "τρελά" projects από το Alibaba

Θα ξεπεράσει το budget πολλών τεχνολογικών εταιριών
13 Οκτωβρίου 2017 05:45
Επένδυση $15 δις για

Ο λόγος που η τεχνολογία προχωράει και συγκεκριμένα με τέτοιους αστραπιαίους ρυθμούς, είναι λόγω των χρηματικών επενδύσεων που κάνουν οι μεγάλες εταιρίες. Οργανισμοί όπως η Alphabet, μητρική εταιρία της Google, η Amazon και η Apple ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης με στόχο την επίτευξη ή την ανακάλυψη νέων τεχνολογιών.

Με πληροφορίες του Bloomberg, ο Ασιατικός γίγαντας, Alibaba, ανακοίνωσε το πλάνο του να επενδύσει πάνω από $15 δισεκατομμύρια στο τμήμα R&D στα επόμενα 3 χρόνια. Συγκεκριμένα έχει στόχο τη δημιουργία τεσσάρων, νέων εγκαταστάσεων έρευνας στις, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ και Σιγκαπούρη, την πρόσληψη 100 επιστημόνων και τη χρηματοδότηση των ερευνών τους. Τα πεδία που θα επικεντρωθούν οι έρευνες λέγεται πως θα είναι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, Internet of Things, τα κβαντικά υπολογιστικά συστήματα και machine learning.

Η κίνηση αυτή πρόκειται να τοποθετήσει το Alibaba σε μια από τις υψηλότερες θέσεις στο βάθρο με τις εταιρίες που επενδύουν πάνω στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης. Μέχρι στιγμής, την πρώτη θέση κρατά ο όμιλος Amazon με $16.1 δις ετησίως και ακολουθούν οι Alphabet με $13.9 δις, Intel με $12.7 δις, Microsoft με $12.3 δις και τέλος η Apple με $10 δις.