Έλλειψη διαθεσιμότητας για τους Coffee Lake της Intel

Για την ώρα το ebay αποτελεί μονόδρομο, αλλά...
11 Οκτωβρίου 2017 04:00
Έλλειψη διαθεσιμότητας για τους Coffee Lake της Intel

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε κάποιον Coffee Lake επεξεργαστή της Intel στην αγορά, δεν είστε οι μόνοι. Amazon, Newegg και B&H Photo μεταξύ άλλων βρίσκονται 'out-of-stock', με αρκετά καταστήματα να έχουν προβεί ακόμη και στην ακύρωση προ-παραγγελιών. Απ' ότι φαίνεται λίγοι στάθηκαν τυχεροί και κατάφεραν να αποκτήσουν κάποιον -περιμένοντας 15 με 20 ημέρες επιπλέον-, με τους "φιλικούς" προς το overclocking (βλ. K-Series) Core i7, να αποτελούν το 'best-seller'. Αν και η έλλειψη ξεκίνησε από τα ξεκλείδωτα μοντέλα, δεν άργησε πολύ να επεκταθεί και σε άλλες πιο προσιτές επιλογές, όπως τον Core i5-8400.

Η όγδοη γενιά, Intel Core επεξεργαστών επιτραπέζιων υπολογιστών και συστημάτων, βρίσκεται στην αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Εργαζόμαστε ενεργά με τους πωλητές λιανικής ώστε να καλύψουμε τη ζήτηση των πελατών μας για τον i7-8700K - Intel (σε απάντηση περί του θέματος, στο TomsHardware)

Σε διάφορα forums και το Reddit, χρήστες δημοσιεύουν συζητήσεις με retailers που κάνουν λόγο για παραλαβή νέας παρτίδας (βλ. 3000+ CPUs για το Newegg) σε 3 με 4 εβδομάδες περίπου, σίγουρα πάντως πριν τη Black Friday. Αν για κάποιο λόγο βέβαια δεν μπορείτε να περιμένετε τόσο, τότε το ebay αποτελεί μονόδρομο, αλλά θα πρέπει να σας ενημέρωσουμε πως η οικονομικότερη πρόταση ενός Core i7-8700K τη στιγμή που γράφεται η παρούσα είδηση, έχει οριστεί στα $900 δολάρια.

Ακόμη δεν υπάρχει πάντως αναφορά στο σύνολο των κομματιών που υπήρχαν στην αγορά. Ίσως να ήταν η μικρή η διάθεση, ίσως μεγάλη η ζήτηση, ίσως από την άλλη όλο αυτό να αποτελεί γινόμενο μιας εσκεμμένα βεβιασμένης κίνησης από μεριάς Intel ώστε να προλάβει την έξαρση των Ryzen της AMD.