Ο πρώτος HDD 14 Terabytes από την Western Digital

Με τεχνολογία Shingled Magnetic Recording
07 Οκτωβρίου 2017 04:45
Ο πρώτος HDD 14 Terabytes από την Western Digital

Αδιαμφισβήτητα η τεχνολογία κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους τομείς με έναν από αυτούς να είναι η χωρητικότητα των μέσων αποθήκευσης. Η βελτίωση σε αυτά τα μέσα υπάρχει τόσο στις μνήμες τύπου Flash, όσο και τους κλασικούς μηχανικούς σκληρούς δίσκους και η Western Digital το αποδεικνύει ακόμα μια φορά.

Η WD ανακοινώσε ένα ολοκαίνουριο μοντέλο HDD, το HGST Ultrastar Hs 14. Γεμισμένος με ήλιο, όπως μεγάλο πλήθος HDD της αγοράς, για να αποφεύγει μεγάλες φθορές στα μηχανικά του μέρη, ο HGST Ultrastar φέρει 14 terabytes αποθηκευτικού χώρου με δίσκους που φτάνουν τα 7200 RPM.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε από την εταιρία για τη δημιουργία του προϊόντος ονομάζεται Shingled Magnetic Recording και συνδυάστηκε με 8 δίσκους. Ο παραπάνω συνδυασμός δεν επέτρεψε μόνο την μεγάλη χωρητικότητα αλλά και ενεργειακή οικονομία. Η WD δήλωσε πως ο δίσκος της σε κατάσταση αεργίας καταναλώνει μόλις 5.2W ενώ σε πλήρη λειτουργία φτάνει τα 6.2W.

Όπως είναι λογικό ο HGST Ultrastar Hs 14 αγγίζει την πολύ ακριβή κατηγορία των σκληρών δίσκων, χωρίς να έχει ανακοινωθεί επίσημα κάποια τιμή από την εταιρία. Ούτως ή άλλως είναι ένα προϊόν που προορίζεται για βιομηχανική χρήση ή χρήση σε server. Ο HDD θα γίνει διαθέσιμος σε SATA μορφή αλλά και σε SAS και η εταιρία του δίνει 2.5 εκατομμύρια ώρες λειτουργίας.