Κάρτες μνήμης για χρήση υπό ακραίες συνθήκες από την SanDisk

Τεράστια αντοχή στις θερμοκρασίες
07 Οκτωβρίου 2017 04:30
Κάρτες μνήμης για χρήση υπό ακραίες συνθήκες από την SanDisk

Μετά την εξαγορά της SanDisk από την Western Digital που αναφέραμε πριν λίγο καιρό, η εταιρία φαίνεται να ετοιμάζει μια νέα σειρά προϊόντων για πιο επαγγελματική βιομηχανική χρήση, βάσει αναφορών. Οι πληροφορίες θέλουν τρεις νέες σειρές καρτών μνήμης, τις SD αυτοκινητοβιομηχανίας, τις βιομηχανικές SD, τις βιομηχανικές microSD και τέλος, τις βιομηχανικές XI.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πρόκειται για κάρτες μνήμης με κανονικές αποδόσεις, 80MB/s ταχύτητα ανάγνωσης και 50MB/s ταχύτητα εγγραφής, αλλά το μυστικό βρίσκεται στις συνθήκες στις οποίες μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Η SanDisk σχεδίασε τις νέες σειρές προϊόντων για λειτουργία κάτω από θερμοκρασίες, που μάλλον κανένας απλός χρήστης δεν πρόκειται να αγγίξει κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Συγκεκριμένα οι βιομηχανικές SD και microSD έχουν αντοχή από τους -25 βαθμούς Κελσίου, μέχρι και 85 βαθμούς, ενώ οι βιομηχανικές XI και οι SD αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκινούν από τους -40 βαθμούς.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η εταιρία έχει αρχίσει τις προετοιμασίες μαζικής παραγωγής των νέων προϊόντων καθώς και πως κάποια δείγματα αυτών θα είναι διαθέσιμα τον επόμενο μήνα.