Η Ford δημιουργεί την ομάδα 'Edison'

Στόχος της η επιτάχυνση του ρυθμού δημιουργίας ηλεκτρικών οχημάτων
04 Οκτωβρίου 2017 04:15
Η Ford δημιουργεί την ομάδα 'Edison'

Δεν αποτελεί κρατικό μυστικό ότι τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα αποτελέσουν με σιγουριά το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, παραταύτα το μεγάλο ερώτημα παραμένει, "πότε ακριβώς θα έρθει αυτό το μέλλον;".

Ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος του τμήματος Αυτόνομων και Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων της Ford, Sherif Marakby, σε συνέντευξη του στο Reuters, έδωσε την απάντηση. Η εταιρία φαίνεται αποφασισμένη να αποτελέσει ένα δυνατό και μεγάλο παίκτη στη νέα αγορά, αφού δημιούργησε με αυτό το σκοπό μια ειδικά διαμορφωμένη ομάδα. Λόγος για την 'Team Edison' που ως στόχο της θα έχει το να "κοιτάξει ολιστικά" το χώρο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων, και να "παίρνει πιο γρήγορες" αποφάσεις, συμβαδίζοντας με την ανάπτυξη της τεχνολογία αυτών. Η ομάδα θα έχει ως βάση της τα κεντρικά της εταιρίας στο Detroit, ενώ θα συνεργάζεται παράλληλα με τα τμήματά της στην Κίνα και την Ευρώπη. Υπεύθυνός της θα διατελέσει ο Ted Cannis, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο παγκόσμιος διευθυντής όλων των προσπαθειών της Ford σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

Αν και είναι ακόμη πάρα πολύ νωρίς να πούμε εάν η Team Edison θα βοηθήσει ή όχι στην περάτωση του έργου που έχει αναλάβει, η Ford φαίνεται να επενδύει εκεί που πρέπει, αφού επεκτείνει τη σειρά ηλεκτροκίνητων οχημάτων της, ενώ έχει ήδη διαθέσει $4.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η GM από την άλλη, μόλις ανακοίνωσε ότι θα έχει στην αγορά 20 μοντέλα έως και το 2023.