Ο Zuckerberg απολογείται για το διχασμό που προκάλεσε το Facebook

Θα προσπαθήσει να βελτιωθεί
02 Οκτωβρίου 2017 07:22
Ο Zuckerberg απολογείται για το διχασμό που προκάλεσε το Facebook

Συγχώρεση ζήτησε ο Mark Zuckerberg για τον τρόπο που το Facebook χρησιμοποιήθηκε για να διχάσει τον κόσμο. Η συγγνώμη αυτή έρχεται την τελευταία μέρα του Yom Kippur, μιας εβραϊκής γιορτής εξιλέωσης.

Για τους τρόπους που η δουλειά μου χρησιμοποιήθηκε για να διχάσει τον κόσμο αντί να μας φέρει πιο κοντά, ζητώ συγχώρεση και θα προσπαθήσω να βελτιωθώ.

Και ενώ ο Zuckerberg δεν αναφέρει με ποιο τρόπο συγκεκριμένα δίχασε τον κόσμο, όλοι καταλαβαίνουν πως είναι αναφορά για τις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 και την πιθανή ρωσική εμπλοκή σε αυτές. Τον προηγούμενο μήνα το Facebook είχε δηλώσει πως μια επιχείρηση, μάλλον από τη Ρωσία, ξόδεψε $100.000 σε διάστημα δύο ετών σε χιλιάδες Facebook διαφημίσεις που προωθούσαν την κοινωνική διάσπαση και περιείχαν πολιτικά μηνύματα.

Αναγνώρισε επίσης πως 3.000 διαφημίσεις και 470 “μη-αυθεντικοί” λογαριασμοί και σελίδες, διέδιδαν πολωτικές απόψεις σε ευαίσθητα θέματα, όπως μετανάστευση, φυλετικά και gay δικαιώματα. Για να αποφύγει την επέμβαση της πολιτείας στον τρόπο που χειρίζεται τις διαφημίσεις, το Facebook προτίμησε να πάρει από μόνο του μέτρα. Τα προβλήματα όμως δεν έχουν τελειώσει, αφού έχει να περάσει από αρκετές κυβερνητικές ερευνητικές επιτροπές.