Το Facebook φέρνει τους αιμοδότες κοντά στους ασθενείς

Δίνοντας λύση σε ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της Ινδίας
01 Οκτωβρίου 2017 22:53
Το Facebook φέρνει τους αιμοδότες κοντά στους ασθενείς

Ακόμα περισσότερα τα ευχάριστα νέα που προέρχονται από τον τεχνολογικό κολοσσό Facebook, με τα προγράμματα κοινωνικής βοήθειας να αυξάνονται δραματικά. Η έλλειψη καθαρού αίματος καθώς και αιμοδοτών στην Ινδία είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας της χώρας. Τις χρονιές 2013 και 2014 η Ινδία αντιμετώπισε την μεγαλύτερη έλλειψη αποθεμάτων αίματος στην ιστορία της με πτώση 17%, με ελάχιστη βελτίωση το επόμενο έτος. Καταστάσεις σαν αυτές κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την διεξαγωγή πολύωρων και αιματολογικά κοστοβόρων επεμβάσεων όπως τα χειρουργεία bypass.

Το κοινωνικό δίκτυο με επικεφαλή την υπεύθυνη πλατφόρμας Νότιας Ασίας, Hema Budaraju, δημιούργησαν μια πλατφόρμα στην οποία χρήστες του δικτύου που τυχαίνει να είναι και αιμοδότες, μπορούν να εγγραφούν και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αίματος σε κοντινή τους απόσταση. Η Budaraju δήλωσε:

Ενημερώνοντας τον πληθυσμό και αυξάνοντας τον αριθμό των αιμοδοτών της Ινδίας, προσπαθούμε να κάνουμε πιο εύκολο για τον κόσμο και τις οργανώσεις να λαμβάνουν και να καταθέτουν αίμα.

Το Facebook τόνισε πως οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την αιμοδοσία θα παραμένει ιδιωτική και θα τίθεται από default στην "only me" επιλογή στην ορατότητα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται από χτες, 1 Οκτωβρίου και συνέπεσε με την Εθνική Ημέρα Αιμοδοσίας της Ινδίας. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη μέσω της Facebook εφαρμογής στο Android και του mobile web.

Tags: