Η Apple αγόρασε A.I. εταιρία για να καταλάβει τις φωτογραφίες σας

Το καινούριο Photos App, πιο έξυπνο από ποτέ
01 Οκτωβρίου 2017 04:45
Η Apple αγόρασε A.I. εταιρία για να καταλάβει τις φωτογραφίες σας

Με την παρουσίαση των καινούριων iPhone, στο WWDC 2017, τα στελέχη της εταιρίας ανέφεραν πως το καινούριο Photos App θα τροφοδοτείται από σύστημα A.I. με σκοπό την καλύτερη ανάλυση και κατανομή των φωτογραφιών του χρήστη, ενώ κάτι μας λέει ότι σε αυτό βοήθησε η εταιρία Regaind. Η Γαλλική startup, εργάζεται πάνω σε συστήματα ανάλυσης φωτογραφιών (computer vision) και με πληροφορίες που προέρχονται από το TechCrunch μάλλον εξαγοράστηκε από την Apple, στις αρχές του χρόνου.

Το σύστημα της Regaind, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα τους, έχει την δυνατότητα αναγνώρισης ανθρώπινων προσώπων, ζώων και τεχνικών πληροφοριών όπως γενική παλέτα χρωμάτων και ποιότητα φωτογραφίας. Με τις παραπάνω πληροφορίες μπορεί να ομαδοποιήσει καλύτερα και με περισσότερες παραμέτρους το Camera Roll των χρηστών.  Η Apple με το υπάρχων Photos App έχει συστήσει αυτό το χαρακτηριστικό εδώ και περίπου δύο χρόνια, ωστόσο με τη βοήθεια της Regaind αναμένονται μεγάλες αλλαγές στην αποτελεσματικότητα, την ταχύτητα και την αξιοπιστία.

Το vision API της Γαλλικής startup, λέγεται πως έχει τη δυνατότητα ανάλυσης στοιχείων του προσώπου τα οποία το βοηθούν να προσδιορίσει φύλο, ηλικία και συναίσθημα, κάτι το οποίο η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να τροφοδοτήσει τη λειτουργία animoji στο νέο iPhone X.