Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας των Intel Coffee Lake

Νέες πληροφορίες σχετικά με τους επεξεργαστές 8ης γενιάς
26 Σεπτεμβρίου 2017 05:55
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας των Intel Coffee Lake

Ανακούφιση προκαλούν στο τεχνολογικό κοινό οι νέες πληροφορίες από την Intel η οποία ανακοίνωσε όχι μόνο επίσημες πληροφορίες για την καινούρια σειρά προϊόντων της, αλλά και την ημερομηνία κυκλοφορίας. Στις 5 Οκτωμβρίου λοιπόν, οι pc enthusiasts θα μπορούν να κάνουν τις παραγγελίες τους και να προμηθευτούν τους επεξεργαστές νέας γενιάς της εταιρίας, Core i3, Core i5 και Core i7.

Η 8η γενιά Core i επεξεργαστών της Intel έρχεται πλήρως ανανεωμένη με περισσότερους πυρήνες και χαρακτηριστικά. Το βασικό μοντέλο Core i3, έρχεται οπλισμένο με 4 φυσικούς πυρήνες ενώ τα Core i5 και Core i7 θα έχουν 6, με τους i7 να προσφέρουν τα διπλάσια threads. Αύξηση έχει γίνει και στην μνήμη cache των μοντέλων ενώ στοιχεία όπως το Turbo Boost 2.0 είναι ακόμα διαθέσiμα. Στους ξεκλείδωτους επεξεργαστές, προορισμένους για overclocking, η εταιρία πλέoν προσφέρει δυνατότητα ρύθμισης του κάθε πυρήνα ξεχωριστά. Σε άμεση σύγκριση του 7700Κ και του νέου 8700Κ, η Intel ισχυρίζεται 25% καλύτερες επιδόσεις σε gaming και απαιτητικές εργασίες.

Όλα αυτά έρχονται όμως με κάποιο κόστος, και δεν εννοούμε το χρηματικό. Η 8η γενιά επεξεργαστών της Intel απαιτεί το νέο chipset Ζ370 το οποίο δεν υποστηρίζει backwards compatibility και απευθύνεται μόνο στους νέους Core i 8xxx, επεξεργαστές. Η Intel διαβεβαιώνει το κοινό ότι κατά την ημέρα κυκλοφορίας θα υπάρχουν διαθέσιμες motherboards με το νέο chipset από ποικίλους κατασκευαστές.