Τέλος το Project Alloy VR της Intel  

Επικεντρώνεται σε VR περιεχόμενο

Τέλος το Project Alloy VR της Intel

Δυσάρεστα τα νέα για την κοινότητα του VR καθώς η Intel ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να εκδώσει κανένα VR headset από το Project Alloy. Στόχος του προγράμματος ήταν να παράξει μια συσκευή που όλες οι εταιρίες θα μπορούσαν να αναπτύξουν τις πλατφόρμες τους πάνω σε αυτή, ωστόσο η Intel ανακοινώνει πως τερμάτισε το Project Alloy λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τις εταιρίες.

Η ανάρτηση της εταιρίας συμπεριέλαβε τα παρακάτω:

Η Intel πήρε την απόφαση να τερματίσει το Project Alloy, ωστόσο θα συνεχίσει να εργάζεται και να επενδύει στα πεδία του AR/VR. [...] Όλες οι τεχνολογίες της Intel στηρίζονται πάνω σε ειδικά ανεπτυγμένα software και ταυτόχρονα δημιουργούμε ένα οικοσύστημα για VR.[...] Το Project Alloy στάθηκε μια εξαιρετική απόδειξη για το τι μπορεί να καταφέρει η Intel αλλά και όλη η βιομηχανία στους τομείς των ασύρματων VR υψηλών επιδόσεων. Ότι αποκομίσαμε από το Project Alloy θα το χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον.

Πηγές θέλουν την εταιρία να ξεκίνησε την ανάπτυξη VR περιεχομένου, αφού τον Μάρτιο εξαγόρασε την Replay Technologies, εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή βίντεο replay 360 μοιρών για το NBA.