Sony Xperia XZ Premium: Έβδομο στην κατάταξη του DxOMark

Zoom και Bokeh εφέ οι μεγαλύτερες αδυναμίες του
23 Σεπτεμβρίου 2017 08:56
Sony Xperia XZ Premium: Έβδομο στην κατάταξη του DxOMark

Μια μέρα μετά τις κορυφαίες βαθμολογίες των iPhone 8 Plus και iPhone 8 με 94 και 92 αντίστοιχα, το DxOMark επιστρέφει στα benchmarks των καμερών των smartphones, αυτή τη φορά με το πολυαναμενόμενο Sony Xperia XZ Premium. Η βαθμολογία του όμως δεν ήταν η αναμενόμενη αφού συγκέντρωσε μόλις 83 βαθμούς, τοποθετώντας το έβδομο στην κατάταξη.

Οι φωτογραφίες και το video ήταν αρκετά ικανοποιητικά, εκεί που υστέρησε όμως το XZ Premium ήταν στο Zoom (32 βαθμούς) και στο Bokeh εφέ (20 βαθμούς), δύο κατηγορίες που παρέσυραν τη συνολική βαθμολογία προς τα κάτω.

Σε συνθήκες καλού φωτισμού, η έκθεση είναι στα σωστά επίπεδα, μερικές φορές όμως υπάρχει μια ελαφριά μπλε απόχρωση, όπως φαίνεται στη φωτογραφία παραπάνω.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού η έκθεση συναντά προβλήματα και το dynamic range δε λειτουργεί όπως πρέπει, κάνοντας την εικόνα underexposed και χάνοντας τη λεπτομέρεια του αντικειμένου, όπως βλέπετε παραπάνω.

Στο video, τα 960fps δεν ήταν ικανά για να ξεκολλήσουν τη βαθμολογία από το 84, με το white balance και το sharpness να μην είναι ακριβείας. Συνολικά όμως το autofocus και η σταθεροποίηση κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Η έκθεση της παραπάνω εικόνας είναι σωστή, ωστόσο οι λεπτομέρειες των σκιών θυσιάζονται λόγω του περιορισμένου dynamic range.