Η κυκλοφορία των Cannon Lake επεξεργαστών της Intel καθυστερεί ξανά

Η τελική ημερομηνία έχει οριστεί πλέον για τα τέλη του 2018
22 Σεπτεμβρίου 2017 04:15
Η κυκλοφορία των Cannon Lake επεξεργαστών της Intel καθυστερεί ξανά

Η κυκλοφορία της σειράς επεξεργαστών της Intel, Cannon Lake έχει ήδη πάρει παράταση δύο φορές, με τη δεύτερη να αποτελεί μάλιστα δια στόματος Intel και την τελευταία. Όπως αποκαλύπτει όμως σε αναφορά της η DigiTimes, η νέα γενιά επεξεργαστών της εταιρίας θα καθυστερήσει για ακόμη μια φορά, με την τελική ημερομηνία να έχει οριστεί πλέον για τα τέλη του 2018.

Η Intel σκόπευε αρχικά να κυκλοφορήσει τους Cannon Lake επεξεργαστές της το 2017, με την πρώτη παράταση να σπρώχνει την ημερομηνία στα μέσα του 2018. Ελέω αυτών, η εταιρία δημιουργεί προβλήματα και στους κατασκευαστές laptop, αφού βάσει της αναφοράς αρκετοί είναι αυτοί που εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπεράσουν παντελώς αυτήν τη γενιά, στοχεύοντας στους Ice Lake επεξεργαστές που θα κυκλοφορήσουν -καλώς εχόντων των πραγμάτων- λίγο μετά την "καθυστερημένη" διάθεση των πρώτων.

Ο υπαίτιος πίσω από όλες αυτές της παρατάσεις, θα μπορούσε να βρίσκεται σε ενδεχόμενα προβλήματα που συνάντησε η εταιρία κάνοντας χρήση της νέας 10nm κατασκευαστικής της τεχνολογίας. Η Intel βέβαια δεν έχει επιβεβαιώσει καμία εικασία. Σύμφωνα με την εταιρία πάντως, πρόκειται για μια τεχνολογία που θα βρίσκεται 'μια ολόκληρη γενιά' μπροστά από τους αντιπάλους της.