Έπιπλα "ζωντανά" στο χώρο σας από την IKEA

Επαυξημένη πραγματικότητα μέσω του ARKit της Apple
21 Σεπτεμβρίου 2017 05:30
Έπιπλα

Ακόμα, πριν μάθουμε στα σίγουρα ότι η Apple όντως δουλεύει πάνω στο ARKit, πληροφορίες είχαν διαρρεύσει για την μεγάλη συνεργασία που είχε δημιουργηθεί με την IKEA, για την ανάπτυξη ενός app το οποίο θα βοηθά τους χρήστες να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα προϊόντα της Σουηδικής εταιρίας, στο χώρο τους. Λίγο μετά το WWDC αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από την Apple, στα πλαίσια της ανακοίνωσης του ARKit.

Εδώ και λίγες ώρες η νέα εφαρμογή IKEA Place, έχει γίνει διαθέσιμη για όλους του χρήστες iOS, στο iTunes App Store, ενώ υπόσχεται μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους καταναλωτές. Όπως αναφέρεται και στην περιγραφή της εφαρμογής

Το IKEA Place σας επιτρέπει να τοποθετείτε εικονικά τα προϊόντα της IKEA στον χώρο σας. Η εφαρμογή περιέχει 3D και πραγματικού μεγέθους μοντέλα από τα πάντα, καναπέδες, πολυθρόνες και τραπεζάκια. Το IKEA Place σας δίνει την πραγματική εικόνα των προϊόντων στο σπίτι σας.

Αν και ο μέχρι τώρα κατάλογος προϊόντων που εμπεριέχει θεωρείται περιορισμένος, αναμένονται μεγάλες ανανεώσεις που θα περιλαμβάνουν ολόκληρο τον κατάλογο της γνωστής αλυσίδας. Η εφαρμογή προς το παρόν είναι μόνο διαθέσιμη στις ΗΠΑ.