Προβλήματα με την αναβάθμιση συσκευών σε Android Oreo

Επανεκκινήσεις για τα Pixel XL της Google
21 Σεπτεμβρίου 2017 04:30
Προβλήματα με την αναβάθμιση συσκευών σε Android Oreo

Οι χρήστες των Nexus και Pixel συσκευών επιλέγουν συνήθως αυτές ελέω της προτεραιότητας και του συνόλου των ενημερώσεων που δέχονται. Δυστυχώς όμως, φαίνεται πως η τελευταία αναβάθμιση τους σε Android 8.0 Oreo, έφερε μαζί της κάποια προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Artem Russakovskii του Android Police, η Pixel XL συσκευή του -έπειτα της αναβάθμισης- ξεκίνησε αυτοβούλως να μπαίνει στη διαδικασία επανεκκίνησης, αρκετές φορές καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μέσω της ιστοσελίδας που εργάζεται ξεκίνησε ένα poll στο Twitter ώστε να ερευνήσει αν ήταν ο μόνος που συνάντησε κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή του. Το πόρισμα ήταν θετικό, αφού ένα σύνολο χρηστών φάνηκε να αντιμετωπίζει παρόμοιο ή εφάμιλλο θέμα. Αν και υπέβαλε το bug στον IssueTracker της εταιρίας, εκείνη το "σημείωσε" ως 'Won't Fix (Not Reproducible)' για άγνωστους λόγους. Το θέμα βέβαια παραμένει, με αρκετούς χρήστες να βρήκαν λύση επαναφέροντας τη συσκευή τους στην έκδοση N του Android, επιβεβαιώνοντας πως το πρόβλημα βρίσκεται εντός της έκδοσης O.

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα οφείλεται σε ένα γνωστό πρόβλημα που σχετίζεται με τη διαρροή ενός file descriptor, αλλά είναι δύσκολο να το επιβεβαιώσουμε χωρίς περαιτέρω πληροφορίες. Εργαζόμαστε για τη βελτίωση της αναφοράς σφαλμάτων σχετικά με αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα είναι ευκολότερο να βρούμε τον υπαίτιο φορέα πιο εύκολα στο μέλλον. - Google