Οι κινέζικες εφαρμογές είναι μια βιομηχανία αξίας $2.59 τρισεκατομμυρίων

Η Κίνα θα οδηγήσει τις εξελίξεις
20 Σεπτεμβρίου 2017 05:45
Οι κινέζικες εφαρμογές είναι μια βιομηχανία αξίας $2.59 τρισεκατομμυρίων

Με την επέκτασή της λειτουργίας της στην Κίνα, η εταιρία μετρήσεων App Annie διαπίστωσε πως οι κινέζικες εφαρμογές σύντομα θα αποτελέσουν μια βιομηχανία αξίας $2.59 τρισεκατομμυρίων! Έχοντας πρόσβαση σε έξι νέες μετρήσεις στο Android και στις 5.000 πιο δημοφιλείς εφαρμογές στη χώρα, κατέληξε σε νέα συμπεράσματα για τις παγκόσμιες πρωτιές.

Τέσσερα από τα πέντε πιο δημοφιλή mobile παιχνίδια στον κόσμο για τον Αύγουστο, είναι πλέον κινέζικα. Στην πρώτη θέση κάθεται το Honour of Kings της Tencent, ακολουθούμενο από το Anipop της Happy Elements. Το Clash of Clans της Supercell είναι στην τρίτη θέση, αλλά και η Supercell ανήκει στην Tencent. Το μοναδικό μη-κινέζικο παιχνίδι στην πεντάδα είναι το Candy Crush Saga της King, η οποία ανήκει στην Activision Blizzard. Τέλος, την πεντάδα συμπληρώνει το Clash Royale επίσης της Supercell.

Οι Κινέζοι καταναλωτές ξόδεψαν $790 δισεκατομμύρια πέρυσι σε εφαρμογές, με την πλατφόρμα του Android να είναι έξι φορές μεγαλύτερη στη χώρα από αυτή του iOS. Η Κίνα έχει την πρωτιά και στη παγκόσμια χρήση εφαρμογών, αφού οι Κινέζοι θα φτάσουν τις 3.5 τρισεκατομμύρια ώρες χρήσης σε τέσσερα χρόνια, κάτι που ισοδυναμεί με ένα ασύλληπτο ποσό σε in-app αγορές και διαφημιστικά κέρδη.

Όντας η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, η Κίνα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της βιομηχανίας των εφαρμογών στο άμεσο μέλλον.

Tags: