To A11 Bionic chipset της Apple χρειάστηκε 3 χρόνια για να δημιουργηθεί

Αποκαλύπτουν οι Phil Schiller και Johny Srouji
18 Σεπτεμβρίου 2017 05:15
To A11 Bionic chipset της Apple χρειάστηκε 3 χρόνια για να δημιουργηθεί

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Mashable, οι SVPs του 'Παγκόσμιου Marketing' και της 'Τεχνολογίας Hardware', Phil Schiller και Jony Srouji αντίστοιχα, μίλησαν εκ μέρους της Apple, αποκαλύπτοντας πολλά που μέχρι τώρα δε γνωρίζαμε σχετικά με σημαντικές αποφάσεις της εταιρίας που κατέληξαν στην παραγωγή του iPhone 8 και iPhone X.

Λόγος φυσικά για το A11 Bionic Chipset, του πρώτου επεξεργαστή της εταιρίας που φέρει ενσωματωμένο ένα νευρωνικό σύστημα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, η CPU βρισκόταν στην παραγωγή εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, έχοντας ξεκινήσει δηλαδή την ανάπτυξη του από 2014, όταν και κυκλοφόρησε το iPhone 6, πριν ακόμη η εταιρία κάνει λόγο δημόσια για λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και εκμάθησης μηχανής. "Το ενσωματωμένο Neural Engine αποτελεί ένα στοίχημα που βάλαμε τρία χρόνια πριν", και αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, μάλλον είναι ένα στοίχημα που κέρδισαν.

Σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον και τις νέες προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν όσον αφορά τις next-gen silicon λύσεις, ο Srouji απάντησε: "Σκεφτόμαστε μπροστά, αυτό μπορώ να το πω, και δεν νομίζω πως θα βρεθούμε περιορισμένοι (από επιλογές ή μεθόδους). Τα πράγματα δυσκολεύουν πάντως.