Η Apple σταματά αθόρυβα την παραγωγή του Apple Watch Series 2

Μεγαλώνει επίτηδες το χάσμα μεταξύ των επιλογών
16 Σεπτεμβρίου 2017 05:10
Η Apple σταματά αθόρυβα την παραγωγή του Apple Watch Series 2

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του Apple Watch Series 3 στο φετινό September Event, η εταιρία 'ολίγον τι' αθόρυβα, ανακοίνωσε την παύση της παραγωγής του Apple Watch Series 2.



Όπως βλέπετε στη φωτογραφία, πέραν των δύο εκδόσεων της τρίτης γενιάς (βλ. Non-LTE και LTE), η Apple αναφέρθηκε στη μείωση τιμής του Series 1 και όχι του Series 2, αφού αυτό σταματά να παράγεται πλέον. Η $80-150 δολαρίων διαφορά τιμής τους φαίνεται άκρως δελεαστική, αν αναλογιστεί κανείς την προσθήκη τόσο της δυνατότητας LTE όσο και της αδιαβροχοποίησης. Αν και η εταιρία δεν έχει προβεί σε κάποιο σχολιασμό σχετικά με τους λόγους που την ώθησαν σε αυτήν την κατεύθυνση, είναι λογικό να υποθέσουμε πως πρόκειται καθαρά για μια κίνηση marketing, μεγαλώνοντας το χάσμα τον χαρακτηριστικών που φέρουν τα μοντέλα μεταξύ τους, "αναγκάζοντας" έτσι περισσότερο κόσμο να μεταβεί στην τρίτη γενιά.

Αν παραταύτα θα χαρακτηρίζατε τις ανάγκες σας ως ΄βασικές' (πχ. αποστολή μηνυμάτων, κλήσεων, και emails, έλεγχος αναπαραγωγής μουσικής, καθώς και η ύπαρξη ενός αισθητήρα καρδιακών παλμών) τότε το Apple Watch Series 1 θα καλύψει άνετα τις ανάγκες σας.