Το Facebook δοκιμάζει προσωρινό Unfollow

Νέα Snooze λειτουργία για τους ενοχλητικούς
16 Σεπτεμβρίου 2017 05:05
Το Facebook δοκιμάζει προσωρινό Unfollow

Νέες δυνατότητες δοκιμάζει το κοινωνικό δίκτυο συνεχώς, στην προσπάθεια να μείνει στην κορυφή του ανταγωνισμού. Μέχρι τώρα, υπήρχε η επιλογή Follow/Unfollow, για άτομα και σελίδες που ήθελες να είσαι φίλος ή να έχεις κάνει Like αλλά δεν ήθελες να βομβαρδίζεται η αρχική σου σελίδα από δικά τους post. Πολλοί ήταν αυτοί που έβρισκαν αυτή την λύση ακραία, αφού η κίνηση αυτή τους αποξένωνε εντελώς από τον άνθρωπο ή τη σελίδα. Όπως φαίνεται όμως το Facebook δημιουργεί μια μέση λύση για αυτό το πρόβλημα.

Εδώ και κάποιες μέρες η υπηρεσία έχει δημιουργήσει και δοκιμάζει ζωντανά την ικανότητα “Snooze”, μια ακόμη εναλλακτική του “Unfollow” η οποία μπορεί να προγραμματιστεί να παύσει να ισχύει σε καθορισμένο χρόνο. Ο χρήστης μπορεί μέσω του dropdown menu ενός post να επιλέξει να κάνει snooze τα post του συγκεκριμένου χρήστη για μια μέρα, μια εβδομάδα ή και για ένα μήνα.

Το Facebook δεν είχε κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση για την δοκιμή του καινούριου Snooze button, ωστόσο επιβεβαιώθηκε η δοκιμή από στέλεχος της εταιρίας, αφού κάποιοι από την ομάδα του TC παρατήρησαν την ξαφνική ύπαρξη του. Η εταιρία δεν έχει αναφέρει πόσο ευρεία είναι η δοκιμή ούτε αν σκοπεύει να το κάνει μόνιμο στοιχείο της πλατφόρμας.