Το Facebook δοκιμάζει προσωρινό Unfollow  

Νέα Snooze λειτουργία για τους ενοχλητικούς

Το Facebook δοκιμάζει προσωρινό Unfollow

Νέες δυνατότητες δοκιμάζει το κοινωνικό δίκτυο συνεχώς, στην προσπάθεια να μείνει στην κορυφή του ανταγωνισμού. Μέχρι τώρα, υπήρχε η επιλογή Follow/Unfollow, για άτομα και σελίδες που ήθελες να είσαι φίλος ή να έχεις κάνει Like αλλά δεν ήθελες να βομβαρδίζεται η αρχική σου σελίδα από δικά τους post. Πολλοί ήταν αυτοί που έβρισκαν αυτή την λύση ακραία, αφού η κίνηση αυτή τους αποξένωνε εντελώς από τον άνθρωπο ή τη σελίδα. Όπως φαίνεται όμως το Facebook δημιουργεί μια μέση λύση για αυτό το πρόβλημα.

Εδώ και κάποιες μέρες η υπηρεσία έχει δημιουργήσει και δοκιμάζει ζωντανά την ικανότητα “Snooze”, μια ακόμη εναλλακτική του “Unfollow” η οποία μπορεί να προγραμματιστεί να παύσει να ισχύει σε καθορισμένο χρόνο. Ο χρήστης μπορεί μέσω του dropdown menu ενός post να επιλέξει να κάνει snooze τα post του συγκεκριμένου χρήστη για μια μέρα, μια εβδομάδα ή και για ένα μήνα.

Το Facebook δεν είχε κάνει κάποια σχετική ανακοίνωση για την δοκιμή του καινούριου Snooze button, ωστόσο επιβεβαιώθηκε η δοκιμή από στέλεχος της εταιρίας, αφού κάποιοι από την ομάδα του TC παρατήρησαν την ξαφνική ύπαρξη του. Η εταιρία δεν έχει αναφέρει πόσο ευρεία είναι η δοκιμή ούτε αν σκοπεύει να το κάνει μόνιμο στοιχείο της πλατφόρμας.