Η Γερουσία των ΗΠΑ ερευνά την ασφάλεια του Face ID της Apple

Επιστολή προς τον Tim Cook
15 Σεπτεμβρίου 2017 08:21
Η Γερουσία των ΗΠΑ ερευνά την ασφάλεια του Face ID της Apple

Το Face ID χαρακτηριστικό ασφαλείας της Apple προκάλεσε πολλά ερωτήματα και αντιδράσεις. Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Al Franken, με ανοιχτή επιστολή του προς τον Tim Cook, του ζητά να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις που αφορούν τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.

Η Apple έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως τα δεδομένα του προσώπου θα αποθηκεύονται στο τηλέφωνο τοπικά και όχι σε servers της εταιρίας, ωστόσο ο Γερουσιαστής ρωτά αν η Apple ή τρίτοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα, είτε απομακρυσμένα είτε με φυσική πρόσβαση στη συσκευή. Θέλει επίσης να μάθει τα μέτρα που πήρε η Apple για να μην ξεγελαστεί το Face ID με μάσκες ή φωτογραφίες. Μια πιο “ύπουλη” ερώτηση, είναι που βρήκε η Apple το ένα δισεκατομμύριο πρόσωπα που χρησιμοποίησε για να εκπαιδεύσει τον αλγόριθμό της, ενώ ζητά διαβεβαιώσεις πως η Apple δε θα χρησιμοποιήσει τα “faceprints” των πελατών της για άλλους λόγους.

Επιπλέον, ζητά να μάθει πώς θα ανταποκριθεί η Apple στις αιτήσεις απόκτησης των δεδομένων από τις αρχές ασφαλείας της χώρας. Τέλος, ρωτάει αν το σύστημα έχει εκπαιδευτεί σε ποικιλία προσώπων, όσον αφορά τη φυλή, το φύλο και την ηλικία.