Μία ολοκληρωμένη ματιά στο Steve Jobs Theater της Apple 

Ο φόρος τιμής της εταιρίας στο δημιουργό της

Μία ολοκληρωμένη ματιά στο Steve Jobs Theater της Apple

Ύστερα από εκατομμύρια δολάρια και δέκα χρόνια ανάπτυξης και κατασκευής, η Apple άνοιξε τις πόρτες του περίφημου Apple Park (για το προγραμματισμένο event του Σεπτεμβρίου) δίνοντάς μας μια πρώτη ματιά, στην πιο χαρακτηριστική γωνιά του, το διθυραμβικό Steve Jobs Theater, τιμής ένεκεν του Steven Paul Jobs.



Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό διαμάντι, με τους Norman Foster και τον πολυβραβευμένο Διευθυντή Σχεδίασης της εταιρίας, Jony Ives να βρίσκονται πίσω από την απαράμιλλη αισθητική του προσέγγιση. Τοποθετημένο σε ένα από τα ψηλότερα σημεία των 175 στρεμμάτων ειδικά διαμορφωμένου χώρου, το θέατρο μοιάζει να ξεπροβάλει από το έδαφος ως ένας κυκλικός, γυάλινος ναός, αφού υψώνεται 6 ολόκληρα μέτρα, ενώ η διάμετρος του αγγίζει τα 50μ, προδίδοντας ελάχιστα σχετικά με το τι μπορεί κρύβεται από κάτω του. Μη φέροντας κανενός είδους κολόνα, η μεταλλική, επενδυμένη με ανθρακόνημα οροφή του μοιάζει να αιωρείται στο κενό, επιτρέποντας στον καλιφορνέζικο ήλιο να περνά ανεμπόδιστα, δημιουργώντας σχήματα σε αυτή και το γυαλιστερό του πάτωμα, ελέω της μεγάλης βλάστησης περιμετρικά του.



Κάθε μικρή λεπτομέρεια μοιάζει να έγινε σκοπίμως, αφήνοντας τον παρατηρητή να ενώσει τις κουκίδες που θα τον οδηγήσουν στο 'Grand Finale'. "Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο η εμφάνιση ή το συναίσθημα που σου προκαλεί κάτι. Έχει να κάνει και με το πως λειτουργεί", είχε πει σε μια παρουσίαση του ο Steve Jobs, και αυτή η αρχή μοιάζει να πραγματώνεται στον σχεδιασμό του κτιρίου, αφού "όσα βλέπει το μάτι" εκτός του, δεν είναι παρά ένα 'εισαγωγικό σημείωμα' για το 1000 ατόμων χωρητικότητας αμφιθέατρο που κρύβεται από κάτω του.



Ακολουθεί βίντεο που ετοίμασε το CNN:

0 comment(s)

End of content

No more pages to load