Apple Watch series 3: Το smartwatch όπως θα έπρεπε να είναι

Για πρώτη φορά με LTE συνδεσιμότητα
12 Σεπτεμβρίου 2017 18:00
Apple Watch series 3: Το smartwatch όπως θα έπρεπε να είναι

Πρώτο στην σκηνή της παρουσίασης της Apple βγήκε το καινούριο Apple Watch, το οποίο έρχεται εντυπωσιακά ανανεωμένο από το προηγούμενο με πολλές καινούριες λειτουργίες.

Το επαναστατικό Apple Watch Series 3 δε θα απαιτεί ζεύξη με κάποια συσκευή iPhone για την λειτουργία του, αφού έρχεται εξοπλισμένο με συνδεσιμότητα LTE. Το έξυπνο ρολόι της Apple θα είναι ικανό να διεκπεραιώνει τηλεφωνικές κλήσεις αυτόνομα μέσω ηλεκτρονικής SIM με τον ίδιο αριθμό τηλεφώνου, τις οποίες θα μπορεί να αναμεταδώσει στον χρήστη μέσω των Ear Pods που θα συνδέονται μέσω Bluetooth με τη συσκευή. Μεγάλη εντύπωση έκανε η δυνατότητα streaming μέσω του Apple Music, που γίνεται εφικτή λόγω του LTE δικτύου.

Η Apple φαίνεται να έδωσε μεγάλη βαρύτητα και στην ανάπτυξη νέων λειτουργιών για το ρολόι της. Η ενσωμάτωση νέου αισθητήρα βαρομετρικού ύψους αλλά και η βελτιστοποίηση του αισθητήρα μέτρησης παλμών, φαίνονται πολλά υποσχόμενες. Συγκεκριμένα, τα λεγόμενα του CEO, Tim Cook, δείχνουν πως η ανταπόκριση του κόσμου τους οδήγησε να δημιουργήσουν νέο Health Application το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με το νέο watchOS 4. Ο επικεφαλής της εταιρίας, δήλωσε πως η συσκευή θα ειδοποιεί το χρήστη για τυχόν παράξενες δραστηριότητες της καρδιάς του όπως αρρυθμία ή ταχυπαλμία, στις καταστάσεις που αυτός δεν ασκείται.

Το νέο Apple Watch για να μπορέσει να κάνει πραγματικότητα όλα τα παραπάνω, έχει στην καρδιά του έναν διπύρηνο επεξεργαστή 70% πιο γρήγορο σε σχέση με αυτόν της προηγούμενης γενιάς, ενώ η ενσωμάτωση της Siri θα κάνει τον χειρισμό της συσκευής αλλά και την εκτέλεση μικρών διεργασιών παιχνίδι.

Οι τελικές λεπτομέρειες που ανακοινώθηκαν για την καινούρια συσκευή της Apple ήταν πως θα έχει μεγάλες ταχύτητες δικτύωσης χάρη στο W2 Chip της εταιρίας ενώ ταυτόχρονα θα είναι 50% πιο οικονομικό στην κατανάλωση μπαταρίας.

Όπως είναι λογικό με την ανακοίνωση του νέου αυτού μοντέλου, αυτά των προηγούμενων ετών θα δεχθούν μια μικρή πτώση στην τιμή τους. Τα μοντέλα της σειράς 1, θα ξεκινάνε πλέον από τα $249, της σειράς 3 χωρίς LTE δυνατότητα από $329 ενώ το νέο cellular μοντέλο θα ξεκινά από τα $399, με πλήθος καδένων και λουριών.