Ο νέος 17.9.1 Radeon Driver της AMD λύνει αρκετά προβλήματα

Overwatch, multi-monitor συνθέσεις και GPU scaling σε DX11 εφαρμογές παρουσιάζουν ακόμη θέματα
11 Σεπτεμβρίου 2017 05:33
Ο νέος 17.9.1 Radeon Driver της AMD λύνει αρκετά προβλήματα

Πιστή στο χρονοδιάγραμμά της, η AMD ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του 'Radeon Software Crimson ReLive Edition Driver', 17.9.1. Στόχος της η βελτίωση της σταθερότητας, καθώς και η αντιμετώπιση αρκετών γνωστών προβλημάτων.

Ζητήματα που διορθώνονται με το νέο οδηγό:

  • [Radeon RX Vega Series] Μετά την επαναφορά του συστήματος από τη λειτουργία Sleep και κατά την προσπάθεια αναπαραγωγής κάποιου βίντεο, το σύστημα σταματούσε να ανταποκρίνεται εντελώς.
  • Οι λειτουργίες ReLive Toolbar και Instant Replay κατά πάσα πιθανότητα δεν λειτουργούσαν σε "συνεργασία" με το Guild Wars 2.
  • [Radeon RX Series] Η κίνηση του ποντικιού παρουσίαζε κολλήματα κατά τη διάρκεια χρήσης στο υπόβαθρο του Radeon WattMan ή άλλον τρίτων GPU Info Polling εφαρμογών.
  • Οι ρυθμίσεις του Radeon Software κολλούσαν κατά την προβολή της καρτέλας 'Display'.
  • [Radeon GCN Series] Το Moonlight Blade σε κάποιες συνθέσεις δεν ξεκινούσε καθόλου.
  • Ενώ τέλος, εντελώς τυχαία μπορεί να εμφανιζόταν κάποιο corrupt σε αρχεία των εφαρμογών Desktop Productivity της Microsoft.

Φυσικά ακόμη υπάρχουν αρκετά ζητήματα που χρίζουν επιλύσεως, όπως το μη λειτουργικό GPU scaling εφαρμογών που κάνουν χρήση του DirextX 11, η εμφάνιση κάποιου 'green screen effect' σε multi-monitor συνθέσεις όταν το PC εισέρχεται σε λειτουργία Sleep, καθώς και κάποια κολλήματα στο Overwatch.

Πείτε μας στα σχόλια τη δική σας εμπειρία, πριν και μετά την αναβάθμιση του driver.