Intel Coffee Lake: Με 1151 socket και Chipset 300-series

Θα υπάρχει backward compatibility με τους Kaby Lake?
11 Σεπτεμβρίου 2017 04:46
Intel Coffee Lake: Με 1151 socket και Chipset 300-series

Νέα απροσεξία από την κατασκευάστρια μητρικών καρτών, ASRock, μας δίνει τις τελευταίες πληροφορίες για τους επερχόμενους επεξεργαστές της Intel, Coffee Lake. Το λάθος που εκμεταλλεύτηκαν οι Intel fans, ήταν ότι η εταιρία δημοσιεύσε σε πίνακα συμβατότητας του socket 1151, τους καινούργιους Coffe Lake επεξεργαστές, για τους οποίους μέχρι εκείνη την στιγμή είχαμε πολύ περιορισμένες πληροφορίες.

Οι άνθρωποι του TH κατάφερα να αποθανατίσουν τον συγκεκριμένο πίνακα, πριν η εταιρία αντιληφθεί το λάθος και τον κατεβάσει.

Όπως βλέπετε στον πίνακα αναφέρεται πως οι νέας γενιάς επεξεργαστές της εταιρίας, είναι συμβατοί με το socket που χρησιμοποιούν οι Kaby Lake, το 1151, ωστόσο γίνεται χρήση των καινούριων Chipset 300-series. Φήμες θέλουν, την καινούρια σειρά chipset, να είναι μια ανανέωση του παλιού Z270 με κάποιες παραπάνω, όχι και τόσο σημαντικές, βελτιώσεις.

Στη λίστα παρουσιάζονται, επίσης, μεγάλες αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά των Coffe Lake επεξεργαστών σε σχέση με τους προηγούμενους αλλά και τις φήμες που είχαμε μέχρι τώρα. Ο Core i3-8350K έχει αναγραφόμενη ισχύ 91W, πολύ παραπάνω από τα 60W του προηγούμενου i3, αλλά η αύξηση των πυρήνων του επεξεργαστή μάλλον το δικαιολογεί. Επίσης αλλαγή έχει υποστεί και η μνήμη Cache του ίδιου CPU καθώς και του i5-8350Κ, που προηγούμενες πληροφορίες τους ήθελαν με 6MB και 8MB, ενώ ο πίνακας τους παρουσιάζει με 8MB και 9ΜΒ, αντίστοιχα.