Το Facebook είναι έτοιμο να επενδύσει έως και $1 δις στο original περιεχόμενο

Θα γίνει το αντίπαλο δέος του Netflix και του Amazon;
10 Σεπτεμβρίου 2017 04:31
Το Facebook είναι έτοιμο να επενδύσει έως και $1 δις στο original περιεχόμενο

Γνωρίζαμε τις βλέψεις του Facebook σχετικά με τη δημιουργία μιας νέας πλατφόρμας "τηλεοπτικών" σειρών εντός της υπηρεσίας εδώ και αρκετό καιρό. Δεν έχει άλλωστε παρά ένα μήνα από τότε που το κουμπί με τίτλο 'Βίντεο', αντικαταστάθηκε από την καρτέλα 'Watch', ενώ η ιστοσελίδα είχε εστιάσει την προσοχή της στην απόκτηση γνωστών παραγωγών του YouTube.

Αυτό που δεν γνωρίζαμε όμως, ήταν το πόσο σοβαρά "το έχει πάρει" η εταιρία, αφού σύμφωνα με πηγές της 'The Wall Street Journal', ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πρόθυμος να επενδύσει έως και $1 δισεκατομμύριο δολάρια για την απόκτηση ή δημιουργία original περιεχομένου. Πρόκειται για ένα ποσό που λογικά δεν αφορά την ποσότητα των σειρών που θα γεμίσουν την υπηρεσία Watch, αλλά στην ποιότητα αυτών, αφού είναι γνωστό πως streaming αντίπαλοι όπως το Netflix, το Amazon και το Hulu, ήδη επενδύουν σε αυτό.



Ο χρόνος θα δείξει βέβαια, τόσο το δρόμο που θα αποφασίσει να ακολουθήσει το Facebook, όσο και το κατά πόσο πραγματοποιήσιμη είναι η εισαγωγή μιας οποιασδήποτε εταιρίας σε μια ανερχόμενη αγορά.