Νέα μικροσκοπική GTX 1080 από την Gigabyte

Μέγεθος Mini-ITX με επιδόσεις που τρομάζουν
07 Σεπτεμβρίου 2017 04:30
Νέα μικροσκοπική GTX 1080 από την Gigabyte

Δεν είναι κρυφό πως η Gigabyte κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, να μειώσει σε μέγεθος τις δυνατές GPU. Πέρυσι, κατάφερε και ανακοίνωσε την πρώτη mini-ITX Nvidia GTX 1070 και φέτος ανεβάζει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά με την νέα GTX 1080.

Η Gigabyte GeForce GTX 1080 Mini ITX, είναι σχεδιασμένη με σκοπό να χωράει σε πολύ μικρά desktop συστήματα αφού έχει μήκος, μόλις 17 εκατοστά. Η εταιρία επιστράτευσε μόνο έναν ανεμιστήρα διαμέτρου 90mm, ο οποίος μαζί με τους τρεις χάλκινους θερμοαγωγούς, είναι υπεύθυνος για την παθητική ψύξη της κάρτας. Όσο απίθανο και αν ακούγεται, η καινούρια GTX 1080, θα έχει ανοιχτές τις ρυθμίσεις overclocking για τους χρήστες, μέσα από το ειδικό software της εταιρίας.

Η Gigabyte, δεν είναι η μόνη εταιρία που προσπαθεί κάτι τέτοιο. Η Zotac παρουσίασε μια GTX 1080 Ti λίγο καιρό πριν, η οποία ξεπερνάει την εφαρμογή της Gigabyte, για λίγο παραπάνω από 2 εκατοστά. Είναι εμφανές λοιπόν πως η αγορά κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, και οι εταιρίες προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που θα καλύπτουν τις ανάγκες των χρηστών.

Για την Gigabyte GeForce GTX 1080 Mini ITX δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα πληροφορίες για διαθεσιμότητα και κόστος στην χώρα μας, ωστόσο αναμένεται σύντομα να αποκαλυφθούν.