Xiaomi Mi A1: Το πρώτο Android One τηλέφωνο της εταιρίας

Με διπλή κάμερα στα πρότυπα του iPhone 7 Plus
05 Σεπτεμβρίου 2017 08:56
Xiaomi Mi A1: Το πρώτο Android One τηλέφωνο της εταιρίας

Η Android One οικογένεια της Google απέκτησε νέο μέλος. Λόγος για το Xiaomi Mi A1, που έρχεται όμως πιο premium από τις Android One συσκευές που έχουμε συνηθίσει. Με το moto “created by Xiaomi, powered by Google”, έρχεται με μεταλλικό σώμα, 5.5 ιντσών οθόνη με ανάλυση 1080p, Snapdragon 625, 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Το selling point της συσκευής είναι η dual-camera του στα 12MP, η οποία είναι στα πρότυπα του iPhone 7 Plus με telephoto και wide angle φακό.

Η μπαταρία του είναι στα 3.080mAh, ενώ διαθέτει και USB-C θύρα. Φυσικά, όντας Android One τηλέφωνο, το Xiaomi Mi A1 θα έρθει με stock Android και όχι με το MIUI skin της Xiaomi, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα δεχθεί και το Android Oreo. Μάλιστα η Xiaomi λέει πως θα είναι “ένα από τα πρώτα” τηλέφωνα που θα δεχτούν την επόμενη αναβάθμιση της Google, το Android P, το 2018.

Το Xiaomi Mi A1 θα γίνει διαθέσιμο πρώτα στην Ινδία στις 12 Σεπτεμβρίου σε τιμή αντίστοιχη των €200, αναμένεται όμως να κυκλοφορήσει αργότερα σε πολλές ακόμα ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.