Τα AirPods της Apple κυριαρχούν στην αγορά των ασύρματων ακουστικών

Παρά την υψηλή τιμή τους
01 Σεπτεμβρίου 2017 15:11
Τα AirPods της Apple κυριαρχούν στην αγορά των ασύρματων ακουστικών

Όταν κυκλοφόρησαν τα AirPods της Apple, οι περισσότεροι κατέκριναν το σχεδιασμό τους και κυρίως την τιμή τους. Πριν προλάβουν να συμπληρώσουν ένα χρόνο στην αγορά, φαίνεται πως πολλοί άλλαξαν γνώμη. Αυτό τουλάχιστον δείχνει η έρευνα της NPD, η οποία αποκαλύπτει πως τα AirPods είναι με διαφορά τα πιο δημοφιλή ασύρματα ακουστικά.

Από την κυκλοφορία τους το Δεκέμβριο, τα Apple AirPods αναλογούν στο 85% του συνόλου των αγορών ασύρματων ακουστικών στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την Retail Tracking Service της NPD. Με κύριο χαρακτηριστικό την απροβλημάτιστη πρόσβαση στη Siri και σε άλλες εργασίες που ενεργοποιούνται με τη φωνή, τα AirPods δρουν πραγματικά ως μια επέκταση του iPhone.

Η NPD πιστεύει πως κύριο συστατικό της επιτυχίας των AirPods είναι το W1 chip, το οποίο συνδέει τα ακουστικά άμεσα και χωρίς πολλά βήματα, όπως συμβαίνει με τον ανταγωνισμό. Ωστόσο, η Apple ακόμα αντιμετωπίζει προβλήματα στην παραγωγή τους, χωρίς να αποκαλύπτει αν αυτά οφείλονται σε κατασκευαστικές δυσκολίες ή αυξημένη ζήτηση. Να σημειώσουμε πως προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για ικανοποιημένους χρήστες στο 98% αυτών.