IFA 2017: Samsung Gear Sport, Gear Fit2 Pro και Gear IconX

Η παρουσία της Samsung στο Βερολίνο
31 Αυγούστου 2017 07:39
IFA 2017: Samsung Gear Sport, Gear Fit2 Pro και Gear IconX

Η Samsung αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της IFA 2017 αναβαθμίσεις για τα τρία wearables της. Καταρχάς, το νέο Gear Sport είναι το νέο smartwatch της εταιρίας με έμφαση στο fitness, ενώ δεν είναι τόσο ογκώδες όσο το περσινό Gear S3. Έρχεται σε δύο χρώματα, μαύρο και μπλε, η στρογγυλή του Super AMOLED οθόνη είναι 1.2 ιντσών και διαθέτει ανάλυση 360x360 με 302ppi. Παρών είναι η Always On λειτουργία της οθόνης, η οποία προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Είναι ανθεκτικό στο νερό σε πίεση 5ATM ή 50 μέτρα βάθος και είναι ιδανικό για κολύμβηση. Ο διπύρηνος επεξεργαστής του 1.0GHz συνοδεύεται από 4GB αποθηκευτικού χώρου και 768MB RAM. Διαθέτει Bluetooth v4.2, Wi-Fi b/g/n, NFC, GPS και “τρέχει” Tizen OS, ενώ η μπαταρία  των 300mAh υποστηρίζει ασύρματη φόρτιση. Λειτουργεί με Android 4.3 και μεταγενέστερο σε Samsung τηλέφωνα, με Android 4.4 σε άλλα τηλέφωνα και με iOS 9.0.

Το Gear Fit2 Pro τώρα διαθέτει οθόνη AMOLED, ενσωματωμένο GPS και βελτιωμένη μπαταρία 200mAh που υπόσχεται 4 ημέρες χρήσης. Διαθέσιμες είναι επίσης όλες οι λειτουργίες fitness όπως ανίχνευση καρδιακού παλμού, μέτρηση βημάτων και άλλα. Εδώ έχουμε 512MB RAM και 4GB αποθηκευτικού χώρου και έρχεται με τα ίδια χαρακτηριστικά και συμβατότητα με το Gear Sport.

 

Και τα δύο wearables διαθέτουν την ικανότητα καταγραφής των κολυμβητικών επιδόσεων του χρήστη, ένα αποτέλεσμα της συνεργασίας της Samsung με την Speedo για τη δημιουργία της "Speed On" κολυμβητικής εφαρμογής. Οι συσκευές διαθέτουν επίσης “Auto Activity Detection” για να διαπιστώσουν αυτόματα αν τρέχετε, περπατάτε κλπ, ενώ θα συμπεριληφθούν και δραστηριότητες όπως χορός, μπάσκετ και άλλα.

Τέλος, τα Gear IconX είναι η δεύτερη γενιά πραγματικά ασύρματων ακουστικών της Samsung, σχεδιασμένα τόσο για απλή χρήση, όσο και για χρήση κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων. Η μεγάλη αλλαγή είναι πως τώρα οι χρήστες θα μπορούν μέσω των ακουστικών να αλληλεπιδράσουν με την Bixby. Προσφέρονται σε τρία χρώματα και υπόσχονται streaming μουσικής έως 5 ώρες ή απλή αναπαραγωγή έως 7 ώρες. Διαθέτουν 4GB αποθηκευτικού χώρου και έρχονται με θήκη η οποία μπορεί να τα φορτίσει.

Τιμές δεν ανακοινώθηκαν από τη Samsung, αλλά το TheVerge τοποθετεί το Gear Fit2 Pro στα $199 και το Gear Sport στα $349.