Οι Radeon RX Vega 56 έρχονται στην αγορά

Asus, XFX, Sapphire και Gigabyte οι πρώτοι των κατασκευαστών
30 Αυγούστου 2017 05:32
Οι Radeon RX Vega 56 έρχονται στην αγορά

Τώρα που η AMD διέθεσε επίσημα τη Vega σειρά, είναι προφανές πως η αγορά θα αρχίσει να γεμίζει με διάφορες εκδοχές/παραλλαγές καρτών γραφικών. Οι μεγαλύτεροι εκ των κατασκευαστών, Asus, XFX, Sapphire και Gigabyte, έχουν ήδη έτοιμες τις δικές τους προτάσεις.

Πρόκειται για GPUs βασισμένες στη Radeon RX Vega 56 που έχουν κατασκευαστεί στα 14nm μέσω της διαδικασίας FinFET LPP, φέρουν 12.5 εκατομμύρια τρανζίστορ, έρχονται εξοπλισμένες με 4 asynchronous compute units, 4 next-gen geometry units, 56 next-gen compute units, 3.584 stream επεξεργαστές, 224 texture units, 4MB L2 cache και είναι χρονισμένες στα 1.156MHz (με την boost λειτουργία να φτάνει μέχρι τα 1.471MHz), ενώ η μνήμη τους ανέρχεται στα 8GB, τύπου HBM2. Οι νέα γενιά καρτών γραφικών της AMD υποστηρίζει CrossFire δίχως να απαιτεί κάποιο bridge connector μεταξύ των καρτών, ενώ τεχνολογίες όπως FreeSync και Eyefinity δίνουν για ακόμη μια φορά το παρών τους.

Σε αντίθεση με τις άλλες τρεις κατασκευάστριες εταιρίες, η Asus παρουσιάζει μια διαφορετική προσέγγιση, αφού "ξεφεύγει" από τον κατευθυντήριο σχεδιασμό. Για την ακρίβεια, ενσωματώνει ένα cooler όπου με το μεγάλο του heatsink προσφέρει 40% περισσότερη επιφάνεια εν συγκρίσει με το μοντέλο αναφοράς. Τρία από τα πατενταρισμένα fans της εταιρίας, 'wind-blade', καθώς και ο RGB φωτισμός ολοκληρώνουν τη σύνθεση.

Ακόμη δεν υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με την τιμή τους, η οποία ενδέχεται να "κλείσει" περίπου στα $400 δολάρια. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους: Asus, XFX, Sapphire, Gigabyte.