Συμφωνία Spotify με Warner Music

Όλες οι μεγάλες δισκογραφικές ανανεώνουν
27 Αυγούστου 2017 04:37
Συμφωνία Spotify με Warner Music

Έχοντας δώσει τα χέρια για πρώτη φορά στο παρελθόν, Spotify και Warner Music Group ανανεώνουν το συμβόλαιο τους για ακόμη μια φορά, με τις άλλες μεγάλες δισκογραφικές (Universal Music Group, Merlin και Sony) να έχουν ανανεώσει ήδη μέσα στο χρόνο.

Ο γίγαντας streaming μουσικής δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα τις συμφωνίας, αν για παράδειγμα υπόκειται στους ίδιους συμβιβασμούς με αυτούς που φέρουν οι συμφωνίες με τις άλλες δισκογραφικές. Τρανταχτό παράδειγμα, η συμφωνία με τη Universal που έγινε τον Απρίλιο, όπου απαιτεί από την υπηρεσία την απαγόρευση πρόσβασης σε νέα κομμάτια -για δύο εβδομάδες μετά την κυκλοφορία τους- στη δωρεάν κατηγορία χρηστών της. Ανεξαρτήτως, η εξασφάλιση της Warner αποτελεί κίνηση σφραγίδα, αφού το Spotify έχει υπογράψει με όλες τις μεγάλες δισκογραφικές παγκοσμίως. Ελέω αυτού, η υπηρεσία φαίνεται να βρίσκεται ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στον κατά πολύ φημολογούμενο στόχο της, να εισηχθεί στο χρηματιστήριο.

Η συνεργασία μας με τη Warner Music Group θα μας βοηθήσει να μεγαλώσουμε τη νέα μουσική οικονομία, όπου εκατομμύρια καλλιτεχνών μπορούν να "συνδεθούν" άμεσα με τους θαυμαστές τους, καθώς και όπου εκατομμύρια θαυμαστών μπορούν να "συνδεθούν" άμεσα με τους καλλιτέχνες. -Stefan Blom, Διευθυντής Περιεχομένου (CCO) Spotify.