Το Pepper robot έγινε ψάλτης σε κηδείες

Ναι, καλά διαβάσατε
26 Αυγούστου 2017 03:25
Το Pepper robot έγινε ψάλτης σε κηδείες

Κάτι παραπάνω από τρία χρόνια πριν, σας αναφέραμε την είδηση για τη δημιουργία του Pepper Robot, ενός ρομπότ που μπορεί να καταλάβει πως νιώθει ένας ανθρώπινος οργανισμός. Από τότε, η εταιρία ανάπτυξης του, SoftBank, έχει προσπαθήσει να τον εντάξει σε διάφορες καθημερινές εργασίες ρουτίνας, με σκοπό την απαλλαγή των ανθρώπων από αυτές. Στη λίστα μάλιστα, συγκαταλέγονται αυτές του οικιακού βοηθού, βοηθού πωλητή σε μαγαζιά και σερβιτόρου. Η τελευταία προσπάθεια όμως είναι πέρα για πέρα πρωτοφανής.

Στην έκθεση που διεξάγεται στο Τόκυο, Life Ending Expo, η SoftBank σε συνεργασία με την Nissei Eco, παρουσίασαν μια έκδοση του Pepper ως Βουδιστή Ιερέα. Η εφαρμογή που σκόπευαν οι δυο εταιρίες να επιτύχουν ήταν η μερική αντικατάσταση των ιερέων στις ιερές τελετές θανάτου της Ιαπωνίας, ωστόσο το αποτέλεσμα θεωρήθηκε αποκρουστικό. Το κόστος ενός ρομπότ για την διεξαγωγή μιας τέτοιας τελετής ανέρχεται στα $350 όταν ένας ιερέας χρειάζεται $2200, αλλά υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το αν κάποιος θα δώσει βάση στο κόστος όταν πρόκειται για τον αγαπημένο του άνθρωπο.

Ο Pepper με την παραδοσιακή αμφίεση, έχει προγραμματιστεί να ψάλει προσευχές, με την μοναδική ρομποτική φωνή του, ενώ ταυτόχρονα κρατάει ρυθμό με ένα τύμπανο.