HTC: Αμφίβολο το μέλλον, εξετάζει τις επιλογές της

Ακόμα και η πώληση της εταιρίας βρίσκεται στο τραπέζι
25 Αυγούστου 2017 10:08
HTC: Αμφίβολο το μέλλον, εξετάζει τις επιλογές της

Η βασιλεία της HTC στη smartphone αγορά έχει περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον διανύει δύσκολα χρόνια. Το μοναδικό φωτεινό σημείο είναι το HTC Vive VR headset και ίσως να αποτελέσει και τη σανίδα σωτηρίας της εταιρίας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η HTC εξερευνά την πιθανότητα πώλησης του Vive, ενώ στο τραπέζι υπάρχει ακόμα και η πώληση ολόκληρης της εταιρίας. Οι πηγές του Bloomberg όμως αναφέρουν πως το δεύτερο είναι μάλλον απίθανο.

Προς το παρόν, το Vive ανήκει σε ξεχωριστό τμήμα το οποίο με τη σειρά του ανήκει ολόκληρο στην HTC. Από όσα γνωρίζουμε, δεν υπάρχουν ακόμα υποψήφιοι αγοραστές, ούτε υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα, με το όλο σκεπτικό να βρίσκεται ακόμα στα αρχικά του στάδια. Η HTC δε σχολίασε την αναφορά του Bloomberg.

Να σημειώσουμε πως η τωρινή αξία της HTC είναι στα $1.9 δισεκατομμύρια, ενώ έχει χάσει το 75% της αξίας της τα τελευταία 5 χρόνια. Το μερίδιό της στην αγορά smartphone έχει πέσει κάτω από 2% σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Apple και η Samsung έχουν κάνει δύσκολη την παραμονή της HTC στην κορυφή της αγοράς, ενώ οι Κινέζοι κατασκευαστές έχουν κάνει δύσκολη την επικράτησή της στη μεσαία και τη χαμηλή κατηγορία της αγοράς. – Ramon Llamas, Research Manager for Wearables and Mobile Phones, IDC