Audi: Ηλιακά panel στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Για την τροφοδότηση δευτερευόντων συστημάτων όπως το air-condition
25 Αυγούστου 2017 05:55
Audi: Ηλιακά panel στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Όταν σκέφτεστε ηλεκτρικά αμάξια, σίγουρα στο μυαλό σας έρχονται εικόνες αυτοκινήτων Tesla ή σταθμών φόρτισης όπου μπορείτε να "γεμίσετε" τη μπαταρία τους. Υπάρχει όμως και μια άλλη εικόνα που ελλοχεύει καλά κρυμμένη πίσω από τις τόσες ειδήσεις που έχετε διαβάσει για την Tesla, αυτή της ηλιακής ενέργειας. Η AltaDevices, θυγατρική της Hanergy που κατασκευάζει λεπτά, ευέλικτα ηλιακά panel, εργάζεται πυρετωδώς με την Audi έτσι ώστε να φέρει την ενέργεια του ήλιου στην ηλιοροφή του αμαξιού σας. Το πρωτότυπο θα είναι έτοιμο λογικά μέχρι το τέλος του έτους.



"Η ενσωμάτωση των ηλιακών κελιών στην πανοραμική, γυάλινη οροφή είναι μόνο το πρώτο βήμα", λέει η Alta. Το μέλλον θα βρει ολόκληρη την οροφή του αμαξιού γεμάτη με κελιά ικανά να τροφοδοτήσουν δευτερευούσης σημασίας συστήματα, όπως το air-condition ή τα θερμαινόμενα καθίσματα. Με τη χρήση της ηλιακής ενέργειας μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη διαχείριση πόρων στο σύνολο των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Η χιλιομετρική απόδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παίζει καθοριστικό ρόλο για τους πελάτες μας. Μαζί με την Alta Devices και τη Hanergy, σχεδιάζουμε να εγκαταστήσουμε μια καινοτόμο ηλιακή τεχνολογία στα ηλεκτρικά αυτοκίνητά μας που θα επεκτείνει την απόδοση τους... - Dr. Bernd Martens, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi.