Άλλο ένα μεγαλοστέλεχος εγκαταλείπει την Intel

Ήρθε η ώρα για το επόμενο κεφάλαιο του Stacy Smith
25 Αυγούστου 2017 04:08
Άλλο ένα μεγαλοστέλεχος εγκαταλείπει την Intel

Η Intel ανακοίνωσε προχθές την αποχώρηση ενός ακόμη στελέχους της. Λόγος για το διευθύνων και πρώην επικεφαλή των οικονομικών υπηρεσιών (CFO), Stacy Smith, ο οποίος θα φύγει τον ερχόμενο Ιανουάριο, έχοντας κλείσει μόλις 16 μήνες μετά το διορισμό του ως πρόεδρος μιας ομάδας που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή, τις διεργασίες και τις πωλήσεις στο σύνολο τους, μιας θέσης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι' αυτόν.

Ο Smith προσλήφθηκε από την Intel το 1988, ενώ ανέλαβε ως CFO τον Μάρτιο του 2006. Το 2013 βρέθηκε ανάμεσα στα προτεινόμενα ονόματα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO), και αν και τη θέση κέρδισε ο Brian Krzanich, ο Smith πολλές φορές στη καριέρα του κρίθηκε ως ισχυρός υποψήφιος στο να πάρει τελικά τον έλεγχο ολόκληρης της εταιρίας. Αν και εκείνη περιγράφει την αποχώρηση του ως 'συνταξιοδότηση', εκείνος με εσωτερικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους της εταιρίας γράφει: "...τώρα είναι ο καιρός να ξεκινήσω το επόμενο κεφάλαιο στην επαγγελματική μου καριέρα...".

Η συνεχώς πτωτική πορεία της Intel σε μια διαρκώς φθίνουσα αγορά (βλ. PC), οδήγησε την εταιρία σε νέες διεξόδους, όπως αυτές της τεχνητής νοημοσύνης και της αυτόνομης οδήγησης, σταθεροποιώντας σε βάθος χρόνου τη θέση της. Λάθος της ακόμη αποτέλεσε το ότι έχασε τη στροφή προς τα κινητά τηλέφωνα. "Η εταιρία βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση", ο Smith συνεχίζει, "Καταφέραμε να επιζήσουμε μια καταστροφή στο κέντρο της επιχείρησής μας που θα είχε καταστρέψει άλλες εταιρίες. Και όχι μόνο επιζήσαμε, αλλά ευδοκιμούμε.".

Tags: