Galaxy Note 8: Επίσημο με γιγαντιαία οθόνη και dual-camera

Ο διάδοχος της ταλαιπωρημένης Note σειράς της Samsung
23 Αυγούστου 2017 16:46
Galaxy Note 8: Επίσημο με γιγαντιαία οθόνη και dual-camera

Η Samsung στο πλαίσιο του ειδικού Unpacked event, ανακοίνωσε και επίσημα, ύστερα από σωρεία διαρροών, το Galaxy Note 8. Ο διάδοχος του Note 7 και της ταλαιπωρημένης ομώνυμης σειράς έρχεται εξοπλισμένος με μια γιγαντιαία Super AMOLED οθόνη 6.3 ιντσών Quad HD+(2960x1440) ανάλυσης, επεξεργαστή Snapdragon 835/Exynos 8895 ανάλογα την περιοχή, 6GB RAM και 64/128/256GB αποθηκευτικού χώρου με δυνατότητα επέκτασης μέσω microSD, πιστοποίηση IP68 (αντοχή σε νερό και σκόνη), NFC, USB Type-C για φόρτιση, 3.5mm audio jack θύρα, Bluetooth 5.0, Iris Scanner και τα γρανάζια του τρέχουν το Android 7.1.1 Nougat.

H Samsung επέλεξε έναν ασφαλή δρόμο στον τομέα της μπαταρίας εξοπλίζοντας το Note 8 με μια χωρητικότητας 3.300mAh. Μάλλον γιατί δεν ήθελε να επαναληφθεί το φιάσκο του Note 7. Όσοι είστε δυσαρεστημένοι από την θέση του fingerprint scanner στο Galaxy S8 θα πρέπει να γνωρίζετε πως έχει την ίδια παράξενη θέση δίπλα από την κάμερα και στο Note 8. 

Το χαρακτηριστικό που κάνει το Note 8 να ξεχωρίζει και δεν έχουμε αναφέρει ακόμη είναι η dual-camera του. Για πρώτη φορά σε κινητό της Samsung, το Note 8 φέρει δύο οπίσθιες κάμερες των 12 megapixel, ο κανονικός/ευρυγώνιος φακός έχει aperture f/1.7 και ο telephoto φακός βρίσκεται στο f/2.4. Η εμπρόσθια κάμερα του κινητού φτάνει τα 8MP με f/1.7. Σε μια ακόμη πρωτιά, πρόκειται για το πρώτο dual-camera σύστημα όπου και οι δύο φακοί φέρουν OIS (Optical Image Stabilization), κάτι που π.χ. ο δεύτερος φακός του iPhone 7 Plus δεν έχει. 

Στα του software της κάμερας, η Samsung έχει το δικό της portrait mode, που επιτρέπει να ρυθμίσετε εσείς το επίπεδο της θολούρας στο παρασκήνιο, κοινώς bokeh effect. Τα "Live Messages" επιτρέπουν να τραβήξετε μια φωτογραφία και μετά να ζωγραφίσετε ότι θέλετε πάνω της χάρη στο βελτιωμένο S Pen και έπειτα να την μετατρέψετε και σε GIF, ενώ λειτουργούν και σαν τις Live Photos στο iOS. 

To ανανεωμένο S Pen του Note 8 έχει αρκετούς άσσους στο μανίκι του σε σχέση με το Note 7: μπορείτε να έχετε μέχρι και 100 σελίδες σημειώσεων στο Screen off Memo mode, αλλά και να μεταφράσετε ολόκληρες προτάσεις άμεσα σε 71 γλώσσες.

Galaxy Note 8 Official Images

Το Samsung Galaxy Note 8 θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 15 Σεπτεμβρίου με τιμή που θα ξεκινάει από τα €999 για την 64GB έκδοση και αναμένεται να έρθει ακριβότερη στην Ελλάδα ελέω φορολογίας, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη τιμολόγηση.