Ο Mark Zuckerberg παίρνει άδεια πατρότητας δύο μηνών

Ποιος είπε ότι οι CEO δεν έχουν προσωπική ζωή;
19 Αυγούστου 2017 07:52
Ο Mark Zuckerberg παίρνει άδεια πατρότητας δύο μηνών

Όποιος δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα της Ελλάδας, μάλλον θα γελάσει με την ακόλουθη είδηση, ειδικά οι άντρες. Ο Mark Zuckerberg, ο CEO μιας από τις πολυτιμότερες εταιρίες στον πλανήτη, σχεδιάζει να πάρει δίμηνη άδεια πατρότητας μόλις γεννηθεί η δεύτερη κόρη του. Το ίδιο χρονικό διάστημα δέσμευσε και όταν γεννήθηκε η πρώτη κόρη του το 2015.

Η γονική άδεια στις ΗΠΑ είναι μια αμφιλεγόμενη τακτική που δεν υποστηρίζεται με νομικό πλαίσιο, ενώ είναι σχεδόν αδιανόητο για στελέχη μεγάλων εταιριών. Το 2017, μόλις το 14% των γονέων είχαν πρόσβαση σε άδεια επί πληρωμή. Στην Ευρώπη και την Ελλάδα, η γονική άδεια είναι νομικά κατοχυρωμένη και για τους άντρες, ωστόσο η σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα στη χώρα μας τους αποτρέπει πολλές φορές από το να τη διεκδικήσουν.

Το Facebook, σε αντίθεση με άλλες μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ, προσφέρει έως και 4 μήνες άδειας για τους νέους γονείς, χρόνος που μπορεί να “σπάσει” όπως επιθυμεί ο υπάλληλος τον πρώτο χρόνο ζωής του παιδιού του.

Θα πάρω ένα μήνα άδεια για να είμαι με την Priscilla και τα κορίτσια στην αρχή και μετά θα περάσουμε έναν ολόκληρο μήνα το Δεκέμβριο μαζί επίσης. Ανυπομονώ να “δεθώ” με τη νέα μικρή μας και να πάρω την Max για περιπέτειες. Στο Facebook προσφέρουμε τέσσερις μήνες άδεια μητρότητας και πατρότητας επειδή έρευνες έχουν δείξει πως όταν οι εργαζόμενοι γονείς έχουν χρόνο για να είναι με τα νεογέννητα, είναι καλό για ολόκληρη την οικογένεια. Και είμαι αρκετά σίγουρος πως το γραφείο θα υπάρχει ακόμα όταν γυρίσω.