Το Spotify αφαιρεί μουσική με ρατσιστικό περιεχόμενο από τη βιβλιοθήκη του

Οι μπάντες που υποστηρίζουν το white supremacy δεν έχουν θέση στην υπηρεσία
17 Αυγούστου 2017 22:02
Το Spotify αφαιρεί μουσική με ρατσιστικό περιεχόμενο από τη βιβλιοθήκη του

Πλέον μπορείτε να εντάξετε και το Spotify στη διαρκώς αυξανόμενη λίστα με τις εταιρίες που μποϊκοτάρουν ή έστω δηλώνουν ανοιχτά την αντίθετη στάση τους ενάντια στην κριτική μίσους και τον ρατσισμό, αφού αναφορές του Billboard κάνουν λόγο για καθολική αφαίρεση μουσικής που φέρει ρατσιστικό περιεχόμενο από τη βιβλιοθήκη της υπηρεσίας. Τις τελευταίες ημέρες, εταιρίες όπως η Google και η GoDaddy αμαύρωσαν ένα domain τέτοιου είδους περιεχομένου, Facebook και Reddit μπήκαν στη διαδικασία αποκλεισμού ομάδων που έφεραν και διέδιδαν ρατσιστικό περιεχόμενο, το Discord έκλεισε οριστικά λογαριασμούς που είχαν σχέση με white supremacy συζητήσεις, ενώ το GoFundMe αφαίρεσε εξολοκλήρου μια εκστρατεία υποστήριξης σχετικά με τον άνθρωπο που κατηγορήθηκε ότι βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του αμαξιού που έπεσε και τραυμάτισε σοβαρά τους διαδηλωτές -στο σχετικό συμβάν αυτής της εβδομάδας- στο Charlottesville.

"Το Spotify ενεργεί άμεσα ως προς την αφαίρεση τέτοιου είδους περιεχομένου μόλις αυτό πέσει στην αντίληψη μας. Είμαστε ευγνώμωνες για την ενημέρωση (που δεχτήκαμε) -και έχουμε ήδη αφαιρέσει πολλά από τα συγκροτήματα που μας υποδείχτηκαν, ενώ παράλληλα εξετάζουμε με όσο πιο επείγον τρόπο γίνεται τα υπόλοιπα.

Η μουσική στους καταλόγους μας έρχεται από εκατοντάδες χιλιάδες εταιρίες ηχογράφησης σε ολόκληρο τον κόσμο, και αυτοί είναι κανονικά που φέρουν το βάρος της ευθύνης σχετικά με το υλικό που διανέμουν. Παράνομο υλικό που ευνοεί κριτικές μίσους ή υποκινεί βία ενάντια σε φυλετικά, θρησκευτικά και σεξουαλικά ζητήματα δεν είναι ανεκτό από εμάς." - Απάντηση του Spotify στο Billboard & Engadget.

Το Spotify ανέβασε την playlist 'Patriotic Passion' (διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ) όπου θα βρει κανείς από τη διασκευή του Hendrix 'Star Spangled Banner', μέχρι το 'Americano' της Lady Gaga, όλα τραγούδια "για μια Αμερική που αξίζει να αγωνιστείς για αυτήν", όπως αναφέρεται.