Nokia 8 επίσημα με Zeiss φακούς και OZO audio

Η πρώτη ναυαρχίδα της νέας εποχής της Nokia
17 Αυγούστου 2017 07:26
Nokia 8 επίσημα με Zeiss φακούς και OZO audio

Η έλευση του Nokia 8 αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό, σηματοδοτώντας την είσοδο της εταιρίας στις high-end συσκευές  για το 2017 και επισφραγίζοντας την “ολική επαναφορά” της υπό τη στέγη της HMD Global.

Το Nokia 8 λοιπόν παρουσιάστηκε και επίσημα και έρχεται με LCD QHD οθόνη 5.3 ιντσών, προστατευμένη από Gorilla Glass 5. Εσωτερικά έχουμε Snapdragon 835, 4GB RAM, 64GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 3.090mAh που υποστηρίζει Quick Charge 3.0. Η συσκευή κρατά το unibody αλουμινίου των άλλων Nokia συσκευών.

Η συνεργασία HMD και Carl Zeiss απέδωσε καρπούς με την dual-camera των 13MP στο πίσω μέρος με f/2.0, με τον ένα φακό να καταγράφει έγχρωμα και με OIS, ενώ ο άλλος είναι μονοχρωματικός. Η εμπρόσθια κάμερα είναι επίσης στα 13MP με αυτόματο autofocus ανίχνευσης προσώπου.

Η HMD Global έχει επενδύσει και στον ήχο του Nokia 8, ενσωματώνοντας την OZO τεχνολογία της Nokia. Τρία μικρόφωνα στη συσκευή βασίζονται στους ακουστικούς αλγορίθμους της OZO για να καταγράψουν ήχο με την εμβυθιστική εμπειρία surround 360 μοιρών.

Το Nokia 8 θα είναι διαθέσιμο το Σεπτέμβριο στην τιμή των €599 και σε τέσσερις χρωματικές επιλογές.