Samsung Portable SSD T5: Μικρός και θαυματουργός

Ταχύτερος και σχετικά φθηνότερος από τις άλλες προτάσεις τις αγοράς
16 Αυγούστου 2017 15:42
Samsung Portable SSD T5: Μικρός και θαυματουργός

Η αγορά των σκληρών δίσκων φαίνεται με τα χρόνια να φθίνει, αφού οι SSD διανύουν τα "χρυσά" τους χρόνια. Το κόστος κατασκευής τους περνά όλο και περισσότερο στην πλευρά της mainstream παραγωγής, πράγμα που τους καθιστά με τον καιρό φθηνότερους και πάντα γρηγορότερους από τους προκατόχους τους. Τώρα ειδικά που η καθολική υποστήριξη του USB 3.1 προτύπου πλησιάζει όσο ποτέ, περισσότερες συσκευές μπορούν να κάνουν χρήση των μέγιστων δυνατοτήτων εγγραφής/ανάγνωσης που έχουν να προσφέρουν οι εξωτερικοί SSDs.



Ο νέος εξωτερικός SSD της Samsung λοιπόν, Portable SSD T5, φέρει ταχύτητες read/write που αγγίζουν τα 540MB/sec και περιλαμβάνει στη συσκευασία του τόσο USB-C to USB-C όσο και USB-C to USB-A καλώδιο για backwards compatibility. Το μέγεθος του είναι παρόμοιο μιας επαγγελματικής κάρτας χωρώντας άνετα στην παλάμη του χεριού σας, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 51 γραμμάρια. Έρχεται σε χωρητικότητες των 256GB, 500GB, 1TB και 2TB σε 'Allurine Blue' για τις δύο πρώτες και 'Deep Black' χρωματικές επιλογές για τις άλλες δύο αντίστοιχα. Τέλος, όσον αφορά την ασφάλεια φέρει υποστήριξη του προτύπου κρυπτογράφησης AES 256-bit σε hardware επίπεδο.



Η τιμή του ξεκινά από τα $129.99 δολάρια για το μοντέλο των 256GB ενώ φτάνει τα $799.99 για τα 2ΤΒ. Στην τιμή του περιλαμβάνεται τριετής εγγύηση.

Tags: