Το Discord αποκλείει ρατσιστικούς λογαριασμούς

Με αφορμή τα γεγονότα στο Charlottesville
15 Αυγούστου 2017 18:30
Το Discord αποκλείει ρατσιστικούς λογαριασμούς

Ακολουθώντας τα βήματα των Google και GoDaddy, η ομάδα που βρίσκεται πίσω από την εφαρμογή για gamers, Discord, αποφάσισε να κλείσει λογαριασμούς χρηστών συνδεδεμένους με το συμβάν στο Charlottesville αλλά και τον server με όνομα altright.com.

Στην τοποθέτηση της επί του θέματος, η εταιρία δήλωσε πως είναι αντίθετη σε κάθε μορφή μίσους, αφού εκτός των άλλων, είναι κάτι που μπορεί να κάνει τους υπόλοιπους χρήστες της πλατφόρμας να νιώσουν άβολα και να φύγουν από την υπηρεσία.

Πολλοί χρήστες κατηγόρησαν τη διοίκηση της πλατφόρμας για επίθεση κατά της ελευθέριας του λόγου, αφού αφαίρεσε το δικαίωμα στην εφαρμογή από τη συγκεκριμένη ομάδα χρηστών, αλλά ο αντίλογος τονίζει πως αυτή η κοινότητα παραβίαζε τους όρους χρήσης της εφαρμογής.

Η ομάδα του Discord δεν είναι η μόνη που έχει επιλέξει αυτή τη ρότα. Πριν από λίγο καιρό και το Reddit έκανε ένα μεγάλο “ξεκαθάρισμα” στις τοξικές κοινότητες αλλά και τους χρήστες του, κάνοντας έτσι το περιβάλλον πιο φιλικό για τους υπόλοιπους που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.