Η υπαγόρευση κειμένου της Google αναγνωρίζει πλέον 119 γλώσσες

Δέχεται και emoji
15 Αυγούστου 2017 07:44
Η υπαγόρευση κειμένου της Google αναγνωρίζει πλέον 119 γλώσσες

Η αναγνώριση ομιλίας σε κείμενο της Google υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και μάλιστα με εντυπωσιακή ακρίβεια και στα Ελληνικά. Ωστόσο η εταιρία ανακοίνωσε πως προσθέτει ακόμα 21 γλώσσες ακόμα στην υπαγόρευση κειμένου, φέροντας το συνολικό αριθμό των υποστηριζόμενων γλωσσών στις 119.

Η υπαγόρευση κειμένου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αναζητήσεις στη Google, για αποστολή μηνυμάτων και σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής μετάφρασης, Translate. Η Google ισχυρίζεται πως η υπαγόρευση κειμένου μπορεί να είναι έως και τρεις φορές πιο γρήγορη από την πληκτρολόγηση.

Με τη νέα αναβάθμιση, πέρα από τις νέες γλώσσες, οι χρήστες θα μπορούν να υπαγορεύσουν και emoji, απλά ονομάζοντάς τα, όπως “smiling emoji” ή “winky face emoji”. Η emoji λειτουργία θα δοθεί πρώτα στους αγγλόφωνους χρήστες και έπειτα θα διατεθεί σταδιακά και σε άλλες γλώσσες.

Για τη λειτουργία υπαγόρευσης κειμένου θα πρέπει να εγκαταστήσετε το πληκτρολόγιο Gboard της Google για Android ή iOS, να επιλέξετε τη γλώσσα σας και έπειτα το μικρόφωνο που θα βρείτε στην πάνω δεξιά γωνία του πληκτρολογίου της Google.