Το Bitcoin έφτασε τα $4.000 

Ιστορική κορυφή για το νόμισμα

Το Bitcoin έφτασε τα $4.000

Δεν είχε πολλές μέρες που το ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin ξεπέρασε την τιμή των $3000 και είχε αφήσει την κοινότητα έκπληκτη, τώρα ξεπέρασε και τα $4000. Κατά τη συγγραφή του άρθρου η τιμή της αγοράς για το 1 bitcoin έχει πέσει από αυτή την ιστορική κορυφή αλλά κάποιες ώρες πριν κατάφερε να σκαρφαλώσει στα $4135.

Αυτή η εξέλιξη συγκλόνισε όλη την αγορά αλλά δεν μπορεί να πει κανείς οτι δεν ήταν αναμενόμενη. Μετά την “κρίση” του νομίσματος από τη διάσπαση που υπέστη στις αρχές του μήνα, πολλοί πίστεψαν πως η τιμή του θα κατρακυλήσει λόγω του καινούριου νομίσματος που δημιουργήθηκε, του Bitcoin Cash. Ωστόσο αυτές οι υποθέσεις δεν θα μπορούσαν να διαψευσθούν περισσότερο.

Με την εισαγωγή του Segwit, στον κώδικα του δικτύου για την βελτιστοποίηση της χωρητικότητας των block, το κλασικό bitcoin σταθεροποιήθηκε και έδειξε στους επενδυτές αλλά και στην κοινότητα ότι είναι ακλόνητο. Ακόμα ένας παράγοντας που επηρέασε αυτή την κορύφωση της τιμής είναι τα ICOs διαφόρων κρυπτονομισμάτων. Σκοπός αυτών είναι η συλλογή κεφαλαίου για την έκδοση αρχικών νομισμάτων, ενώ τα κεφάλαια που απαιτούνται μαζεύονται σε bitcoins, κάτι που έκανε την ζήτηση του νομίσματος ακόμα πιο υψηλή.

Η επενδυτική κοινότητα είναι διχασμένη, αφού οι απόψεις διίστανται. Μερικοί πιστεύουν πως όλη η αγορά γύρω από το Bitcoin και τα κρυπτονομίσματα είναι μια φούσκα που αργά ή γρήγορα θα σκάσει αφήνοντας απένταρους όλους όσους έχουν ποντάρει σε αυτά. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος θεωρεί πως η σημερινή κατάσταση είναι ένα δείγμα μόνο του τι θα καταφέρει να γίνει το bitcoin και όλη η ηλεκτρονική αγορά σε λίγα χρόνια.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load