iPhone 8: Ποια θα είναι η τελική ονομασία του;

Όλα τα σενάρια που “παίζουν”
14 Αυγούστου 2017 07:54
iPhone 8: Ποια θα είναι η τελική ονομασία του;

Γνωρίζουμε με σιγουριά πως φέτος θα  παρουσιαστούν τρία ακόμα iPhone. Τα σίγουρα είναι τα iPhone 7s και iPhone 7s Plus, τα οποία θα ακολουθήσουν την παράδοση της Apple και θα προσφέρουν αναβαθμίσεις στα ήδη υπάρχοντα iPhone 7 και 7 Plus. Αυτό που ξεχωρίζει όμως φέτος είναι η εισαγωγή μιας ακόμα “επετειακής” έκδοσης iPhone για να γιορτάσει η Apple τα 10 χρόνια iPhone.

Το τηλέφωνο αυτό αναμένεται με bezel-less OLED οθόνη, dual-camera και ασύρματη φόρτιση. Στον Τύπο έχει επικρατήσει η ονομασία iPhone 8, αλλά αυτή δεν θα είναι απαραίτητα η ονομασία του. Προς το παρόν το μόνο που ξέρουμε με σιγουριά είναι πως το μοντέλο ονομάζεται εσωτερικά “D22”, ενώ έχει πάρει και το παρατσούκλι “Ferrari”. Ποιες είναι όμως οι πιθανές ονομασίες που θα δούμε στην επετειακή έκδοση;

iPhone 8

Είναι η επικρατέστερη ονομασία με το σύνολο του Τύπου να αναφέρεται στο νέο iPhone έτσι, λόγω της αναγνωρισιμότητας από το καταναλωτικό κοινό και λόγω της SEO αξίας στη μηχανή αναζήτησης της Google. Μπερδεύει όμως τα πράγματα με τη νέα έκδοση iPhone του 2018.

iPhone Pro

Η ονομασία αυτή θα έφερνε μια συμμετρία με τη σειρά iPad της Apple (iPad, iPad Pro, iPhone, iPhone Pro).

iPhone X

Θα ήταν η καταλληλότερη ευκαιρία της Apple για να βάλει τέλος στην αρίθμηση των iPhone, τακτική που επέλεξε και με την τελευταία γενιά iPad, με το νέο “απλά” iPad και iPad Pro. Έτσι θα μπορέσει να επιλέξει μια νέα κατεύθυνση για τα νέα μοντέλα της επόμενης χρονιάς.

iPhone 10

Ένα λιγότερο πιθανό σενάριο αφού θα μπέρδευε τους καταναλωτές, παρόλο που φαντάζει λογικό αφού γιορτάζει τα 10 χρόνια iPhone. Δε θα ήταν η μόνη πάντως που θα το έκανε, αφού το ίδιο έπραξε η Microsoft η οποία πέρασε από τα Windows 8 κατευθείαν στα Windows 10. Το iPhone 10 έρχεται και σε σύνδεση με το iPhone X αφού πρόκειται για τον ίδιο αριθμό στα Λατινικά.

iPhone Edition (ή Anniversary Edition)

Η ονομασία αυτή προκύπτει από την Apple Watch σειρά, της οποίας το πιο ακριβό μοντέλο είναι το Apple Watch Edition. Αν σκεφτεί κανείς πως η νέα high-end έκδοση iPhone θα ξεκινά από τα $1.000, η ονομασία αυτή φαντάζει ταιριαστή.

Απλά iPhone

Ταιριαστό με τη μινιμαλιστική λογική της Apple και με τη νέα σειρά iPad, το νέο iPhone μπορεί να ονομαστεί απλά iPhone. Κάτι τέτοιο βέβαια θα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στο SEO της  αναζήτησης της Google, αφού οι ενδιαφερόμενοι θα το αναζητούσαν περισσότερο ως “νέο iPhone”, “iPhone 2017” ή “OLED iPhone”.

Apple Phone

Ταιριαστό με αρκετά προϊόντα της Apple, όπως Apple TV, Apple Music, Apple Pay, Apple Watch κλπ. Είναι όμως μάλλον απίθανο να μη χρησιμοποιηθεί η λέξη “iPhone”, ένα από τα πιο δυνατά brand names στην ιστορία.

Εσείς τι πιστεύετε; Ποια ονομασία σας φαίνεται πιο πιθανή; Ποια θα θέλατε εσείς; Πείτε μας στα σχόλια.

Tags: