Η 8η γενιά επεξεργαστών της Intel θα παρουσιαστεί 21 Αυγούστου

Μέσω livestream στην official σελίδα της εταιρίας στο Facebook
11 Αυγούστου 2017 05:24
Η 8η γενιά επεξεργαστών της Intel θα παρουσιαστεί 21 Αυγούστου

Αν και η 7ης γενιάς επεξεργαστές της Intel είναι σχετικά νέοι, η εταιρία φαίνεται έτοιμη να μιλήσει για τους διαδόχους της. Λόγος φυσικά για τους 8ης γενιάς Coffee Lake CPUs. Ο τιτάνας σχεδίασης chip δήλωσε πως στις 21 Αυγούστου θα παρουσιάσει τους νέους επεξεργαστές της μέσω ενός livestream, στην official σελίδα της εταιρίας στο Facebook. Αν και είναι σίγουρο πως δε θα δούμε πολλά εκ των τεχνικών χαρακτηριστικών που φέρουν -καθότι ακόμη μπορεί να προκύψουν αλλαγές-, η Intel υπόσχεται μια προεπισκόπηση μερικών έτοιμων PC που θα φέρουν κάποιους εκ των επεξεργαστών αυτών, καθώς και ένα demo ενός δημιουργού VR περιεχομένου.



Βάσει των δηλώσεων της εταιρίας, καθώς και μερικών leak δεν πρόκειται για κάποια πραγματικά ριζική αλλαγή καθότι εντός των κοινών χαρακτηριστικών που μοιράζονται οι νέοι επεξεργαστές με τους προκατόχους τους, είναι η ίδια διαδικασία κατασκευής 14nm. Βέβαια, κάποιες πρώιμες συγκριτικές αξιολογήσεις κάνουν λόγο για εμφανείς διαφορές ελέω της αύξησης των πυρήνων, από τους τέσσερεις στους έξι για τα μοντέλα των Core i5 και Core ι7 και από τους δύο στους τέσσερεις τόσο για τα Core i3 και Pentium μοντέλα, όσο και για μερικά χαμηλής κατανάλωσης chips για laptop.

Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με μια σχετικά βεβιασμένη κίνηση της εταιρίας να καλύψει την ανάγκη για περισσότερους πυρήνες σε καταστάσεις όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο, μια ανάγκη που δημιούργησε σκόπιμα η AMD με τους Ryzen επεξεργαστές. Η πραγματική επανάσταση θα έρθει με τους Cannonlake, η κατασκευή των οποίων θα γίνει με μια κατά πολύ πιο αποδοτική μέθοδο 10nm.