Samsung: V-NAND SSD

Μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερη αξιοπιστία
11 Αυγούστου 2017 05:00
Samsung: V-NAND SSD

Δεν έχουν περάσει παρά τέσσερα χρόνια από τότε που η Samsung κυκλοφόρησε την πρώτη της 3D NAND μνήμη και τώρα έρχεται να μας παρουσιάσει το πρώτο της 1 terabit (Tb) V-NAND chip.



Όπως δηλώνει το όνομα, διαθέτει μια κατακόρυφα στοιβαγμένη δομή με μεγαλύτερη πυκνότητα από εκείνη των cells μνήμης που τοποθετούνται σε ένα μόνο, 2D επίπεδο. Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα είναι μεγαλύτερη ταχύτητα, έως και δέκα φορές καλύτερη αξιοπιστία και φυσικά κατά πολύ μικρότερη πιθανότητα κατάρρευσης. Όπως και με τους SSDs των 256 gigabit της αγοράς που αφορούν το μέσο καταναλωτή, είναι πολύ πιθανό η νέα αυτή τεχνολογία μνήμης να βρει το δρόμο της έως τον επόμενο φορητό υπολογιστή σας, γιατί όχι και το κινητό σας τηλέφωνο.



Σύμφωνα με την εταιρία που αυτήν τη στιγμή αποτελεί τoν μεγαλύτερο κατασκευαστή chip στον κόσμο, το 1Tb chip θα επιτρέψει σε ένα μονό V-NAND "πακέτο", έως και 2 terabytes χώρου αποθήκευσης. Ελέω αυτών θα ήταν λογική μια πιο value-for-money οικονομική προσέγγιση όσον αφορά τους καταναλωτικούς SSDs για οικιακή χρήση.

Tags: