Sony Xperia ZX Premium: HDR Support για το Netflix

Το δεύτερο στην αγορά μετά το LG G6
05 Αυγούστου 2017 09:46
Sony Xperia ZX Premium: HDR Support για το Netflix

Το Xperia ZX Premium αποτελεί ένα από τα ελάχιστα κινητά της αγοράς που έρχεται εξοπλισμένο με οθόνη ικανή να αναπαράγει HDR περιεχόμενο.

Η συνδρομητική υπηρεσία Netflix από την άλλη, προσφέρει εδώ και λίγο καιρό HDR περιεχόμενο στους συνδρομητές της, με τους χρήστες του G6 της LG, να αποτελούν τους μόνους που μπορούσαν μέχρι πρότινος να προβάλουν τέτοιου είδους βίντεο σε κινητές συσκευές. Όπως εντόπισε όμως το Android Police, αυτό φαίνεται να αλλάζει αφού η υπηρεσία προσφέρει πλέον HDR περιεχόμενο και στο Xperia XZ Premium της Sony. Ειδοποιός διαφορά είναι πως το πρώτο φέρει υποστήριξη για δύο πρότυπα, HDR10 και Dolby Vision, ενώ η συσκευή της Sony, μόνο HDR10.

Είναι ακόμη άγνωστο το γιατί το rollout εκ του Netflix κινείται με τόσο αργούς ρυθμούς, πόσο μάλλον όταν υπάρχουν κινητά στην αγορά όπως το Galaxy S8 της Samsung που δεν υποστηρίζονται ακόμη από την πλατφόρμα, κινητά που έχουν σημειώσει συνολικές πωλήσεις περισσότερες από τις άλλες δυο συσκευές μαζί. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει βέβαια το "κλειστό" πρότυπο HDR που κάνει χρήση η συσκευή (βλ. Mobile HDR Premium). Ελπίζουμε με την ενδυνάμωση του προτύπου και την αύξηση του πλήθους των κινητών που φέρουν HDR-capable οθόνες να αλλάξει η κατάσταση σύντομα.