Το Despacito γίνεται το πιο δημοφιλές video στο YouTube

Έσπασε όλα τα ρεκόρ
05 Αυγούστου 2017 08:23
Το Despacito γίνεται το πιο δημοφιλές video στο YouTube

Ούτε ένα μήνα δεν άντεξε στην κορυφή του YouTube ο Wiz Khalifa με το See You Again και έρχεται σαν σίφουνας το Despacito των Luis Fonsi και Daddy Yankee να του αρπάξει το στέμμα.

Πολλαπλά τα ρεκόρ για το Despacito, αφού δε γίνεται μόνο το νούμερο ένα video του YouTube σε views, αλλά και το πρώτο που ξεπέρασε τα 3 δισεκατομμύρια views. Πριν λίγες εβδομάδες είχε γίνει και το πιο streamed τραγούδι όλων των εποχών με περισσότερα από 4.6 δισεκατομμύρια streams σε όλες τις πλατφόρμες. Να σημειώσουμε πως το Despacito κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του YouTube σε μόλις 204 μέρες, λιγότερο δηλαδή από 7 μήνες. Σημείωνε 14.5 εκατομμύρια views την ημέρα από την ημερομηνία του upload και είχε ήδη το ρεκόρ για την ταχύτερη μετάβαση στα 1.5 δις, 2 δις και 2.5 δις views, σημειώνοντας το μισό χρόνο από τους προηγούμενους κατόχους των ρεκόρ.

Κατακτώντας το ρεκόρ ως το πιο δημοφιλές video όλων των εποχών στο YouTube είναι πραγματικά εκπληκτικό, όχι μόνο για μένα αλλά και για τη μουσική και τον πολιτισμό των Λατίνων. Δουλεύοντας με μια πλατφόρμα όπως το YouTube, μας επιτράπηκε το τραγούδι μας να φτάσει σε κοινό από όλο τον κόσμο, κάτι που πριν από μια δεκαετία ήταν αδύνατον. – Luis Fonsi

Το YouTube αναγνώρισε την επιτυχία του Despacito και τόνισε το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την Latin μουσική.

Σε όλο τον κόσμο, τα μηνιαία views από κορυφαίους Latin καλλιτέχνες έχουν εκτοξευθεί σε σχέση με πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 940% στην Ινδονησία, 821% στις Φιλιππίνες, 463% στην Ινδία, 284% στη Νότια Αφρική, 260% στο Ισραήλ, 270% στη Νέα Ζηλανδία, 237% στην Τουρκία, 178% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 110% στον Καναδά. Ως περαιτέρω απόδειξη αυτής της “έκρηξης” να σημειώσουμε πως οι Latin καλλιτέχνες αποτελούν το 1/3 των θέσεων αυτής της βδομάδας στο YouTube Global Tracks Chart.