Το Facebook θέλει να βάλει τέλος στο αργό σερφάρισμα

Νέα μέτρα κατά των αργών συνδέσμων
03 Αυγούστου 2017 14:51
Το Facebook θέλει να βάλει τέλος στο αργό σερφάρισμα

Με την πλειοψηφία του κοινού να καταναλώνει τις ειδήσεις και άλλα μέσα, μέσω των κοινωνικών δικτύων, το Facebook προσπαθεί να κάνει την εμπειρία των χρηστών όσο καλύτερη γίνεται.

Τεράστιο πρόβλημα δημιουργούν τα links και οι σελίδες που για άγνωστους λόγους αδυνατούν να φορτώσουν σε λογικούς χρόνους όταν τα επισκέπτονται οι χρήστες. Σε ανακοίνωση του, το Facebook δήλωσε πως θα αναβαθμίσει την πλατφόρμα της ροής γεγονότων (News Feed) και θα ενσωματώσει στοιχείο που θα ταξινομεί τα links με σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου φόρτωσης.

Ο αλγόριθμος της εταιρίας θα λαμβάνει υπ' όψιν την ταχύτητα σύνδεσης του εκάστοτε χρήστη καθώς και τον μέσο όρο του χρόνου που κάνει να φορτώσει μια σελίδα για να μπορέσει να κατατάξει τα links στην αρχική σελίδα. Τα προβλήματα που σκοπεύει να λύσει το κοινωνικό δίκτυο με αυτή την κίνηση, είναι η σύγχυση που δημιουργείται στους χρήστες με τις αργές σελίδες, με το Facebook να ανησυχεί πως ο θυμός των χρηστών μπορεί να στραφεί κατά του ίδιου του κοινωνικού δικτύου. Θέλει επίσης να κάνει την πλοήγηση στο Facebook καλύτερη για τις χώρες που τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν έχουν καλή υποδομή για την μετάδοση δεδομένων.